Transparency: Schránková firma vytiahla od štátu na koronapomoci 3,6 milióna eur! Čo robí vláda?
04 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Do kedy ešte? Na Slovensku sa pred očami občanov strácajú obrovské sumy peňazí, a zdá sa, že nikoho z vládnych politikov na čele s premiérom Eduardom Hegerom to príliš netrápi. Nikto z nich nemá pocit, žeby mal vyvodiť minimálnu politickú zodpovednosť. 

Schránková adresa v centre Bratislavy

Brigádnici sro – Práca šľachtí človeka! S takýmto sloganom sa na internete prezentuje personálna agentúra sídliaca na schránkovej adrese v centre Bratislavy, ktorá zo schémy Ústredia práce na podporu zamestnanosti počas koronakrízy vytiahla už vyše 3,6 milióna eur! Upozorňuje na to na svojej stránke Transparency International Slovensko (TIS).

"V Transparency sme v decembri upozornili, že agentúra bez kancelárií, pri ktorej sme nenašli žiadne jej vlastné pracovné ponuky, vykazovala Ústrediu stovky zamestnancov na trvalý pomer. Stala sa tak jedným z najväčších príjemcov koronapomoci na Slovensku vôbec!" 

Volkswagen, Kia a.... Brigádnici

„Medzi najväčšími príjemcami sú automobilky Volkswagen, PCA, Kia a Jaguar i ďalšie veľké podniky ako U.S. Steel, Železiarne Podbrezová či Železničná spoločnosť Cargo Slovakia. Na 23. mieste však prekvapivo figuruje spoločnosť Brigádnici s.r.o., ktorá z Prvej pomoci dosiaľ získala už 3,44 milióna eur. Táto málo známa personálna agentúra je tak násobne úspešnejšia ako jej zavedená konkurencia. Najväčšej slovenskej agentúre sprostredkujúcej dočasných zamestnancov – Index Nosluš – sa podarilo získať milión eur (156. miesto v rebríčku),“ uvádza TIS vo svojom blogu.

A. Danko: Výzva B. Kollárovi pred hlasovaním o Dohode s USA
Andrej Danko, predseda Slovenskej národnej rady, vyzval na svojom Facebooku Kollára, aby kvórum pri obrannej dohode s USA bolo 90 poslancov, teda ústavná väčšina. O dohode bude NRSR rokovať 8. februára od 13.00 hod. Predseda Slovenskej národnej... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Biele kone z Čiech

Zmluvu so štátom podľa TIS podpisoval viackrát stíhaný podnikateľ Peter Puškár alias Tony Tesla a neskôr ju previedol na pravdepodobné biele kone so schránkovými adresami z Česka.

Zásadné rozpory v počte zamestnancov vykazovaných Sociálnej poisťovni a v predkladaných výkazoch pre dotácie zistilo po Transparency aj Ústredie práce. "K nášmu trestnému oznámeniu pre podozrenie zo spáchania subvenčného podvodu tak pridalo aj vlastné," informuje nezisková mimovládna organizácia.

Finančný dar nepomohol

"Brigádnici sa naše otázky najprv snažili rozptýliť zaslaním finančného daru, ktorý sme obratom vrátili. Po zverejnení nášho blogu zareagovali tým, že časť komunikácie medzi úradmi a zástupcami firmy (vrátane Puškára) presmerovali na Transparency. Aktuálne náš email a telefónne číslo už figuruje aj na webstránke agentúry ako kontakt pre sťažnosti. Pri našich kontaktných údajoch uvádzajú: „Tí čo všetko vedia o spoločnosti“. My by sme sa aj sťažovali, akurát, písať sami sebe...," krútia nad takouto drzosťou v Transparency.

Mimochodom, upozorňuje TIS, Puškár alias Tesla sa v týchto dňoch opätovne uchádza aj o post šéfa Úradu na ochranu osobných údajov. Výberové konanie sa má uskutočniť už dnes - 4.2. 2022. "Akokoľvek môže práca naozaj šľachtiť, v jeho prípade by sme to skúšať zrovna v štátnej inštitúcii neodporúčali," uzavrela TIS.

Chcem mená ústavných právnikov, s ktorými sa radila prezidentka! Vyzýva Radačovský. Myslíte, že sa dočká odpovede?
Žiadam prezidentku, aby uviedla, názory ktorých ústavných právnikov ju priviedli k rozhodnutiu nepodať na Ústavný súd tak dôležitý dokument, ako je zmluva medzi vládou SR a vládou USA o spolupráci v oblasti obrany. Europoslanec a bývalý sudca... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.