Premiér požiadavky predstaviteľov cirkví chápe,zvoláva stretnutie i s odborníkmi
02 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Požiadavky aj obavy predstaviteľov cirkví predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) chápe a bude sa nimi zaoberať. Uvoľnenie pravidiel v tejto oblasti si podľa jeho slov vyžaduje dôslednú odbornú diskusiu, a preto zvoláva stretnutie, na ktorom budú prítomní odborníci, ale aj zástupcovia cirkví. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

"Osobná prítomnosť na bohoslužbe je pre každého veriaceho veľmi dôležitá. Rovnako dôležitá je aj ochrana zdravia každého jedného z nás," skonštatoval predseda vlády. Termín stretnutia zatiaľ nie je stanovený, záujmom všetkých strán však je, aby sa uskutočnilo v čo najkratšom čase.

Predstavitelia kresťanských cirkví a židovských obcí doručili premiérovi list, v ktorom ho žiadajú, aby bohoslužby boli považované za esenciálne potreby a aby sa na nich mohli zúčastňovať aj veriaci, ktorí nie sú zaočkovaní, respektíve po prekonaní ochorenia.

Poslankyňa Brisudová (OĽaNO) hlasovala v NR SR, jej úrad je však v KARANTÉNE!
Mgr. Martina Brisudová, je primátorkou mesta Poltár od roku 2018. Mesto Poltár má od 31. januára uzatvorený úrad. Príčina nie je uvedená, ale samotní občania mesta Poltár upozornili na to, že kým má primátorka Brisudová svoj úrad v karanténe, ako... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová