Žilinka dôrazne píše premiérovi
01 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

"Odmietam dehonestovanie práce prokurátorov a zasahovanie prokuratúry do politického boja."

Napísal dnes na svojej sociálnej sieti generálny prokurátor Maroš Žilinka a priložil otvorený list adresovaný premiérovi E. Hegerovi.

Žiada o diskusiu

Dôrazne sa v ňom ohradil voči tvrdeniam, že je štítom v rukách opozície. Opakované vyjadrenia šéfa kabinetu považuje za nenáležité a argumentačne nepodložené. Odmieta, aby bola prokuratúra a prokurátori zaťahovaní prostredníctvom vyjadrení politikov do politického boja. Hegera žiada o odbornú, vecnú a konštruktívnu diskusiu.

Ubezpečenie

"Ubezpečujem vás, že som nikdy nerozhodoval a ani nebudem rozhodovať podľa predstáv alebo želania politikov, bez ohľadu na to, z ktorej časti politického spektra pochádzajú a nepodľahnem ani tlaku médií, verejnej mienky či kohokoľvek iného," vyhlásil Žilinka v otvorenom liste. Premiérove vyjadrenia môžu podľa neho narušiť dôveru verejnosti nielen v osobu generálneho prokurátora, ale aj všetkých prokurátorov a prokuratúry SR.

Iba korektnosť!

"Iba korektná a pokojná komunikácia, bez vnášania politických názorov a používania politicky podmienených floskúl, môže napomôcť dobrej a vzájomne prospešnej spolupráci medzi ústavnými činiteľmi," zdôraznil generálny prokurátor. V tejto súvislosti zopakoval, že jeho jediným imperatívom je zákonnosť a napĺňanie úloh prokuratúry.

Reprofoto FB | Lista GP Premiérovi

Jednota? A čo politické egá?
Rudolf Huliak, predseda Národnej Koalície vo svojom videu okrem iného potvrdzuje, že pre Nemcov a ostatných zo Západu sme stále len ten "ostblok". Prečo sú organizované protesty "Sme rovnako nahnevaní, ako všetci vy ostatní," vysvetľuje R.... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Eka Balašková

_____________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.