Jednota? A čo politické egá?
01 | 02 | 2022 I Eka Balašková

Rudolf Huliak, predseda Národnej Koalície vo svojom videu okrem iného potvrdzuje, že pre Nemcov a ostatných zo Západu sme stále len ten "ostblok".

Prečo sú organizované protesty

"Sme rovnako nahnevaní, ako všetci vy ostatní," vysvetľuje R. Huliak: "My sme museli takéto rozhodnutie urobiť. Vo svojej oblasti máme zodpovednosť za veľa ľudí." Lebo pravdou je, že ak zamestnávate "len" desať ľudí, ste zodpovední za ďaleko viacerých. Každý z tých desiatich má rodičov, ktorým vypomáha, má možno deti, ktoré vychováva. 

Kam sa vytratila ľudskosť

"Naozaj sme všetci zabudli na to, že aj druhí ľudia existujú?" Pýta sa R. Huliak, čítajúc diskusie pod videami či statusmi. "Či sa máme aj my, čo sa trošku angažujeme, starať len o seba? Niekto si sedí v obývačke a veselo píše o tých, čo šli mrznúť pred parlament aj za neho." Ing. Huliak pripomína, že nikto nešiel pred prezidentský palác podporiť Fica či Danka, ale dobrú vec a stretnúť sa s ľuďmi." 

Vráťme sa ku koreňom 

Ak totiž chceme niečo na Slovensku zmeniť, začnime od seba, vyzýva R. Huliak s tým, že "Kedysi sa nestalo, že sused len tak obišiel suseda a nebol by sa prihovoril. Dnes sme doslova pozatváraní v tých domoch, dobre že nemáme železné okenice a vysoké betónové ploty. Potrebujeme sa stretávať, rozprávať a hlavne navzájom si pomáhať." R. Huliak ďalej vysvetľuje, že "Práve preto vznikajú tie priepastné ekonomické, ale hlavne sociálne rozdiely. Veď toto vždy bolo v našej kultúre."

Premiér E. Heger sa stretne so zástupcami lekárskych odborárov
Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa stretne so zástupcami Lekárskeho odborového združenia (LOZ). Ako pre TASR priblížila hovorkyňa predsedu vlády SR Ľubica Janíková, v najbližšom čase ich pozve na rokovanie. Odborári premiéra vyzvali na diskusiu o... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Prečo opoziční politici prídu na tie tribúny

Pretože inú možnosť veľmi nemajú. "Samozrejme, sú tam aj zištné dôvody - príde sa tam odprezentovať, lebo ten kontakt tam je a len na základe toho mu môžete dať hlas. Ale," pripomína R. Huliak: "do médií sa väčšinou ich názory nedostanú. Médiá, tie mienkotvorné, napospol podporujú vládne opatrenia a návrhy."

Prečo sa nespájate!?

Nebudeme menovať, pretože to nespravil ani Ing. Huliak, ale ako to podľa neho funguje, to povedal na rovinu: "Niekto sa prezentuje, že má za sebou masy, zistíte, že jeho reálny výtlak je 5,5 človeka a on sa spolieha na to, že všetko spravíte za neho vy." Takže - problémom sú egá ľudí. "Každý jeden prezentuje, koľko ľudí za ním stojí, ale viete, čo je jeho meradlom? Lajky na Facebooku. Môže si niekto myslieť, že keď má tri a pol tisíca lajkov, tak má za sebou tri a pol tisíca reálnych ľudí?"

AKTUALIZOVANÉ! Hnutie Republika podporuje "Konvoj za slobodu na Slovensku!" a pridáva sa ŽIVOT- NS
K podpore sa pridal aj Tomáš Taraba, predseda strany ŽIVOT- NS Po našej nedeľnej informácii o tom, že sa chystá Konvoj slovenských vodičov za mier, sa k podpore pripojilo aj hnutie Republika. Milan Uhrík vo svojom statuse v krátkosti vyjadril... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Kedy sa to podarí? 

No a vo svojom videu vysvetlil aj to, prečo sa nepodarí spojiť pronárodné sily - "nedovolia to" platení ľudia, ktorí sa venujú len rozbíjaniu spoločnosti. Sú pripravovaní na to, že hoci ich je veľmi málo, Oni však zmobilizujú všetkých, ktorých sa len dá - či už tu doma, alebo tých, čo odišli za prácou do zahraničia. "A my, pronárodne orientovaní voliči čo si povieme? Že aj tak nič nezmôžeme, tak nejdeme k voľbám." Hovorí R. Huliak: "Spravíme všetko pre to, aby sme si našli dôvod prečo nejdeme k tej urne hodiť ten papier. A potom sa títo dredaví, sfajčení aktivisti dokážu spojiť."

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.