Očakávania aj patričné sklamanie...
01 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Peter Pellegrini dnes na tlačovke netajil sklamanie z vyhlásenia pani prezidentky k situácii na Ukrajine.

Čo neočakával

"Neočakával som, že sa pani prezidentka prikloní buď na východ, alebo na západ, ale veľmi som si želal, že sa prikloní k svojim občanom." Hovorí Peter Pellegrini, predseda Hlasu-SD: "Že sa prikloní k záujmom Slovenska a toho, čo si národ Slovenský o tom myslí a čo si žiada. Pokoj, kľud a upokojenie celej tejto situácie."

Tých očakávaní mal teda viac...

"Očakával som, že pani prezidentka zároveň uistí občanov SR, že vláda robí všetko pre to, aby SR dokázala zvládnuť prípadnú migračnú krízu, že nás poinformuje, ako je spokojná s výkonom jednotlivých rezortov, že sama pripravila preverenosť na tieto veci, že dokážeme sa o nich postarať, že ich dokážeme ubytovať, stravovať a že dokážeme na hraniciach oddeliť aj prípadných neutečencov, ktorí by chceli zneužiť túto situáciu na vstup do EÚ." Upozorňuje P. Pellegrini: "Tých vrátiť naspäť a utečencov posunúť ďalej."

Koľkí ju asi vypli?
Prezidentkin príhovor vyvolal prakticky okamžite búrlivé reakcie. Medzi nimi nechýba ani tá od poslanca Tomáša Tarabu na sociálnej sieti. "Hlavná tvár kampane vakcína je sloboda predstúpila pred národ, o ktorom sa vyjadrila, že mu nerozumie a... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Sme pripravení na výpadky?

"Čakal som, že pani prezidentka uistí spoločnosť o plnej pripravenosti Slovenska zvládnuť aj prípadné výpadky elektrickej energie, plynu, či akýchkoľvek iných energií, ktoré by mali fatálny dopad na chod slovenského hospodárstva a život občanov SR." Konštatuje P. Pellegrini.  

A čo kybernetické útoky?

"A čakal som, že pani prezidentka zároveň upokojí občanov SR a oznámi nám uistenie od vlády, že sme perfektne pripravení aj na odrazenie prípadných kybernetických útokov, ktoré by mohli ohroziť našu infraštruktúru a chod tých najzákladnejších služieb v štáte. A je jedno, od ktorej strany by tieto útoky prichádzali." Uzatvára svoje očakávania predseda Hlasu.

Zaujímajú ju vôbec ľudia? 

"Žiaľ, pani prezidentka zase skôr obhajovala svoju pozíciu prezidentky, možno majestát prezidentského paláca, ale vôbec sa neprihovorila ľuďom a neupokojila ich, že máme vládu, ktorá by bola schopná túto situáciu zvládnuť." Uzatvára P. Pellegrini.

Ona vníma, iba občania sú zmätení
Situácia na rusko-ukrajinskej hranici je naďalej napätá. Americké ministerstvo obrany tvrdí, že Rusko pokračuje v posilňovaní vojenskej prítomnosti v týchto oblastiach. Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorkovom vyhlásení uviedla, že situácia... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.