Ona vníma, iba občania sú zmätení
01 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Situácia na rusko-ukrajinskej hranici je naďalej napätá. Americké ministerstvo obrany tvrdí, že Rusko pokračuje v posilňovaní vojenskej prítomnosti v týchto oblastiach. Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorkovom vyhlásení uviedla, že situácia pripomína tú, ktorá nastala v roku 2014 pri anexii Krymu Ruskom. Informuje TA3.

Požiadavky Ruskej federácie sú podľa nej ďaleko za rámcom Ukrajiny a dotýkajú sa aj Slovenska. Rusko žiada, aby sa vybrané štáty vzdali práva vstupu do NATO, od bývalých krajín Sovietskeho zväzu, ktoré už sú členmi NATO, zase žiada, aby odmietli pomoc od spojencov.

Blúzni

„Slovensko nikdy nemalo takú slobodu rozhodovania nad vlastným osudom, akú má cez členstvo v EÚ a NATO,“ vyhlásila hlava štátu. Myslí si, že s Ruskom má zmysel ďalej viesť dialóg. „Javí sa, že prezident Putin je pripravený použiť silu, aby si vynútil aspoň časť svojich požiadaviek.“ 

Čaputová povedala, že každá krajina má právo rozhodnúť sa, kam bude patriť. Potvrdila, že aktuálne prebieha diskusia o tom, čo by Ukrajina potrebovala. „Som presvedčená, že posilnenie obrany našej východnej hranice, ako aj celého tzv. východného krídla NATO, spojeneckými silami je v našom vlastnom záujme,“ povedala.

Čaputovú prekvapil prieskum, podľa ktorého 44 % Slovákov viní za napätie na ukrajinských hraniciach USA a NATO: „Rozumiem tomu, že funguje silná propaganda, ľudia môžu byť zmätení,“ povedala Zuzana Čaputová.

Trápne, smiešne a detinské, pani prezidentka!
Uverí ešte niekto patetickej pani prezidentke, čo síce "citlivo vníma" a "pamätá si" okupáciu ČSSR z roku 1968, ale pokojne poverí ministra Naďa, aby podpísal "pozývací list" pre armádu USA? Zamýšľa sa Monika Sofiya Soročinová. Kozmická... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.