"Lebo Sulík"
01 | 02 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

"Lebo Sulík" - z prostredia OĽaNO to už znie ako odrhovačka, trápna a smiešna.

Koaličná rada sa nedohodla na riešení rastu cien energií. Vyplýva to z vyjadrení predsedov klubov OĽANO Michala Šipoša a klubu SaS Anny Zemanovej.

 "Na včerajšiu koaličnú radu ministerstvo hospodárstva donieslo iné dáta ako minule, preto sa musí konkrétne riešenie prepracovať. Ministerstvo financií navrhlo riešenie a momentálne čakáme na stanovisko SaS," uviedol pre TASR Šipoš.

Dialóg hluchého so slepým

"Energie by mali byť predmetom rokovania vlády budúci týždeň. Zatiaľ nebudeme komentovať alternatívy, vzhľadom na to, že sa prepočítavajú rôzne možnosti," povedala Zemanová.

Čo sa týka voľby predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), Zemanová pre TASR potvrdila, že termín predloženia návrhov sa posunul na 17. februára a voľba by sa mala konať až na marcovej schôdzi parlamentu. "Zároveň sme sa v koalícii dohodli na verejnom vypočutí kandidátov," priblížila. Na otázku, či sa post prenechá opozícii tak, ako bývalo zvykom v minulosti, reagovala tým, že ide o dôležitý úrad, preto bude aj verejné vypočutie kandidátov.

Žilinka dôrazne píše premiérovi
"Odmietam dehonestovanie práce prokurátorov a zasahovanie prokuratúry do politického boja." Napísal dnes na svojej sociálnej sieti generálny prokurátor Maroš Žilinka a priložil otvorený list adresovaný premiérovi E. Hegerovi. Žiada o... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

_____________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.