Kohosi asi rozleje na kolomaž
01 | 02 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Zákonodarcovia z vyše 20 krajín prajú Pekingu 2022 úspech vo fóre CMG. Viac než 30 zákonodarcov z vyše 20 krajín sveta sa vyjadrilo pozitívne o zimnej olympiáde Peking 2022 a vyslovilo nesúhlas s politizovaním hier. Informuje TA SR

Zákonodarcovia uviedli svoje komentáre v špeciálnom programe CGTN venovanom Pekingu 2022, ktorý bol odvysielaný v sobotu.

Program s názvom „Krása zimnej olympiády: oslava ľudského ducha" je súčasťou fóra Čínskej mediálnej skupiny (CMG).

Hry aj napriek výzvam

 Zákonodarcovia sa vyjadrili veľmi pozitívne o úsilí Číny zorganizovať „jednoduché, bezpečné a úžasné" zimné olympijské hry napriek výzvam, ktoré spôsobila pandémia COVID-19 a zaželali hrám úspech.

Prezident spoločnosti CMG Shen Haixiong privítal zákonodarcov v účasti na programe. Shen uviedol, že „Zimné olympijské hry v Pekingu stelesňujú túžbu ľudstva po mieri a dokonalosti." „Teraz je omnoho dôležitejšie ako predtým, aby sme 'spolupracovali'", zdôraznil.

Čínsko-Ruské priateľstvo

 Filatova Irina Anatolievna, členka ruskej Štátnej dumy poznamenala, že Čína a Rusko sú priateľskí susedia. Dodala, že v športe sa ukazuje význam ich vzájomnej dôvery.

Zákonodarcovia z krajín ako Nemecko, Taliansko, Kanada, Turecko, Brazília, Španielsko, Nový Zéland, Japonsko a Južná Afrika takisto hrám zablahoželali.

Zimné olympijské hry v Pekingu sa uskutočnia od 4. do 20. februára, a za nimi budú nasledovať Paraolympijské zimné hry od 4. do 13. marca. Dopĺňa informáciu TA SR.

Je koniec. Putin vyhral
Americký publicista Paul Craig Roberts, z tamojšieho Inštitútu pre politickú ekonómiu a bývalý zamestnanec administratívy USA vo vysokej poradcovskej funkcii na svojom blogu paulcraigroberts.org- ako vždy - prekvapuje. "It is over. Putin has won."... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

____________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.