Aj keď sa mainstream rozdrapí, treba ich brať vážne
01 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Odídenci od Mariána Kotlebu a jeho ĽS NS sú rozhodne dravejší, priebojnejší, inovatívnejší. Sú však vhodní aj ako koaličný partner?

Rozhodne viac, ako my, do toho vidí Roman Michelko, vydavateľ a politológ.

Vysoká miera pravdepodobnosti

je v tom, že táto strana bude "rozdávať karty" po voľbách, v roku 2024. Rozhodne má väčšiu šancu dostať sa do parlamentu, než ĽS NS, ktorých preferencie sa dlhodobo pohybujú okolo troch percent. "Naopak, Republika ani raz nespadla pod päť percent, rekord mala šesť celých osem. To znamená, že s týmto hráčom treba rátať." Upozorňuje politológ.

Matovišova sestra Belicová: Nie som dezolát, opica, ani múdrosráč. Ide mi len o pravdu
Zuzana Belicová roky podporovala hnutie svojho brata. V ostatnej dobe je toho priveľa aj na ňu. Tentokrát na svojej nástenke zverejnila dôležitú informáciu. "Toto je dôležité" Otvára Belicová svoj status: "Momentálne tu koaliční ministri a ich... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Genéza Republiky

Republika podľa Romana Michelka vznikla, ako "akási reakcia na paranoické správanie predsedu ĽS NS M. Kotlebu. Mazurek a Uhrík boli, nazvime to, druhá generácia v strane. Boli podstatne výraznejší, aj mediálne aktívnejší, sledovanejší. Uhrík sa zhostil pozície europoslanca, je aktívny na sociálnych sieťach." Vysvetľuje R. Michelko: "Mazurek je verbálne zdatný, vyjadruje sa ku kde-čomu, pre mnohých priaznivcov je to rétorický talent." A to je fakt, bez toho, či ho vnímame pozitívne, alebo negatívne.

Kotleba je už len symbol, ktorý nemá perspektívu. 8. marca bude vynesený pravdepodobne nepodmienečný rozsudok Najvyššieho súdu. "Kotleba sa teda stiahne z politiky a nebude môcť ani kandidovať a to, čo v ĽS NS ostalo, nemá ani najmenšiu šancu získať nad päť percent." Predopokladá vývoj Michelko.

Likvidácia vlastnej strany

Michelko konštatuje, že pád ĽS NS začal snemom, na ktorý nebol pozvaný podpredseda strany, zmenili sa stanovy a o zmene sa mnohí dozvedeli až po registrácii na MV SR. "Ak to mám k niečomu porovnať, tak k likvidácii SDKÚ Frešom, alebo k Veronike Remišovej s cieľou udržať si post predsedníčky neváhala zlikvidovať stranu. Dovolím si tvrdiť, že to isté sa podarilo Kotlebovi."

Cap záhradníkom? Nie! Z tanečníka ŽUPAN, Erik Ňarjaš PREKVAPUJE!
Na jeseň nás čakajú voľby do mestských/obecných, ale aj krajských samospráv. A tak sa začínajú objavovať mená ľudí, ktorí by radi zasadli či už do primátorského, alebo županského kresla. Jedným z kandidátov na predsedu Košického samosprávneho... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Budú, či nebudú akceptovaní?

Michelko uznáva,  že ako Mazurek, tak aj Uhrík prešli nejakou sebareflexiou a tak sa už vyhnú lacným provokáciám symbolmi. "Uhrík sám seba definuje, ako principiálneho, konzervatívneho politika, takisto Mazurek sa v istom zmysle dištancoval od rasizmu a snažia sa vystupovať, ako politici principiálni, ale nie extrémistickí." 

Existuje tu však mediálny prúd, ktorý ostrakizuje - majú takú a takú minulosť, korene a teda za žiadnu cenu s nimi nie. To je predvolebná, alebo aktuálna rétorika, po voľbách to môže byť iné. "Kto by ale mal odvahu ísť do spolupráce s Republikou, tak to od mainstreamu strašne schytá. Médiá to nechajú strašne vyžrať každému, kto by túto odvahu mal." Upozorňuje Michelko. Spolupráca by pre akúkoľvek stranu znamenala určitý odlev voličov. "Niektoré strany dali jasné nie Smeru, ale zatiaľ som nezaregistroval, že by niekto dal striktné a jasné nie koalícii s Republikou."

Tupý svet koaličnej spravodlivosti
Vládna koalícia si zavolala Maroša Žilinku na "koberček," aby vysvetlil prečo bol v Rusku. Vracia sa k parlamentnej trápnosti oalície na sociálnej sieti Tomáš Taraba. Podľa poslanca koaiční kolegovia "majú pocit, že prokuratúra by mala byť asi... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.