Matovišova sestra Belicová: Nie som dezolát, opica, ani múdrosráč. Ide mi len o pravdu
31 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Zuzana Belicová roky podporovala hnutie svojho brata. V ostatnej dobe je toho priveľa aj na ňu. Tentokrát na svojej nástenke zverejnila dôležitú informáciu.

"Toto je dôležité"

Otvára Belicová svoj status: "Momentálne tu koaliční ministri a ich poslanci obviňujú Fica a spol, že vláda Fica predsa súhlasila so zmluvou s Američanmi, aby tu mohli zdarma využívať naše letiská, budovy, mať tu svoju armádu a tiež akékoľvek zbrane bez toho, aby sme my, Slováci, tušili, o aké zbrane ide. Tento úradný dokument je z čias Ficovej vlády a stále visí na stránke Ministerstva obrany. Dobre si ho prečítajte a prosím zdieľajte." Žiada Belicová.

Tu je celý text dokumentu (bez zásahov redakcie)

“Ministerstvo obrany SR ukončilo všetky rokovania o návrhu „Dohody o obrannej spolupráci so Spojenými štátmi americkými“. Vzhľadom na to, že ponuka Spojených štátov amerických nijako nereflektovala na operačné požiadavky Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ministerstvo obrany sa nebude ďalej zúčastňovať na rokovaniach k predmetnej téme.

Bola odcudzená vzácna relikvia pápeža Jána Pavla II.
Počas víkendu 8. – 9. Januára ukradli z Baziliky Najvätejšieho Srdca Ježišovho vo francúzskom Paray – le – Monial relikviu svätého Jána Pavla II. Odcudzená relikvia bola uložená v Kaplnke svätého Blažeja. Bližšie informácie prinášajú Katolícke... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Norbert Pančík

Rezort obrany považuje za ohrozenie, resp. obmedzenie suverenity Slovenskej republiky akékoľvek vytvorenie právnych podmienok pre pôsobenie cudzích ozbrojených síl na území Slovenska na neurčitý čas, s možnosťou vypovedania zmluvy najskôr po uplynutí doby 10 rokov od nadobudnutia jej platnosti, s 12-mesačnou výpovednou dobou. Navyše takéto pôsobenie cudzích vojsk by mohlo byť v zmysle terminológie NATO považované za vytvorenie základne cudzích vojsk na území Slovenskej republiky, s čím vedenie ministerstva obrany zásadne nesúhlasí.

V prípade, že by bola predmetná dohoda o obrannej spolupráci podpísaná, vytvoril by sa precedens, ktorý by umožňoval umiestnenie cudzích vojsk na území Slovenskej republiky, a to navyše bez toho, aby bol stanovený počet amerických vojakov, počty vojenskej techniky, ako aj materiálu bez špecifikovania druhu a konkrétneho účelu.

Ministerstvo obrany SR zároveň v tejto súvislosti zdôrazňuje, že nemôže v žiadnom prípade súhlasiť ani s neopodstatneným zvýhodnením príslušníkov Armády USA, civilných zložiek, ich rodinných príslušníkov a amerických kontraktorov v porovnaní s príslušníkmi ozbrojených síl členských štátov NATO. Takéto výhody nemajú žiadne ozbrojené sily členských štátov NATO ani v čase v prípadnej pomoci SR v rámci kolektívnej obrany, a ani v súvislosti s nadštandardnou spoluprácou pri ochrane vzdušného priestoru.

V tele má už štyri dávky vakcíny a aj tak to nestačí? ČO sa to deje?
V tele má už 4 dávky vakcín, no nič mu to nie je platné! Kulturista Juraj z Galanty má hlavu v smútku, nemôže cestovať na súťaže. Hoci bol očkovaný už štyrmi dávkami vakcíny, v covid pase mu svieti len jedna dávka Pfizeru. Čo sa to vlastne... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Ponuka Spojených štátov amerických v súlade s programom EDI bola zameraná výhradne na budovanie zariadení, resp. objektov, ktoré slúžia prioritne pre rozmiestnenie príslušníkov americkej armády, vojenskej techniky a materiálu, resp. využitie pre akékoľvek účely. Nijakým spôsobom nezodpovedala operačným požiadavkám Ozbrojených síl SR, ani požiadavkám NATO s cieľom zabezpečenia podpory hostiteľskej krajiny iným silám členských štátov NATO. Opakovane však tiež zdôrazňujeme, že v tomto prípade išlo o možnú bilaterálnu spoluprácu, ktorú sme odmietli z dôvodu ohrozenia suverenity Slovenskej republiky. Ministerstvo obrany SR si však naďalej plní a bude plniť všetky záväzky ako člen NATO. O uvedených skutočnostiach sme listom informovali aj ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.”

Na záver Belicovej odkaz

"A pre truľov, ktorí by ma chceli obviniť z nadŕžania Ficovi a Smeru, len toľko, že som tu OĽaNO obhajovala 8 rokov jak zmyslov zbavená. To len preto, keby ma hneď chcel nejaký truľo nazvať smerákom, fašistom, múdrosráčom, dezolátom, lúzou či opicou, ako to majú truľovia vo zvyku. Na rozdiel od truľov, mne ide vždy o pravdu." Upozorňuje falošných kritikov Z. Belicová.

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Cap záhradníkom? Nie! Z tanečníka ŽUPAN, Erik Ňarjaš PREKVAPUJE!
Na jeseň nás čakajú voľby do mestských/obecných, ale aj krajských samospráv. A tak sa začínajú objavovať mená ľudí, ktorí by radi zasadli či už do primátorského, alebo županského kresla. Jedným z kandidátov na predsedu Košického samosprávneho... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Eka Balašková