V tele má už štyri dávky vakcíny a aj tak to nestačí? ČO sa to deje?
31 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

V tele má už 4 dávky vakcín, no nič mu to nie je platné! Kulturista Juraj z Galanty má hlavu v smútku, nemôže cestovať na súťaže. Hoci bol očkovaný už štyrmi dávkami vakcíny, v covid pase mu svieti len jedna dávka Pfizeru. Čo sa to vlastne deje?

Problémom je pre zahraničie Sputnik

Jedna dávka Pfizeru je pre mnohé zahraničné krajiny problém. Juraj totiž tvrdo narazil v Nórsku, kde odmietli akceptovať Sputnik. A tým sa začal Jurajov kolotoč očkovaní, informuje televízia JOJ.

"Ma otočili na hraniciach. Poslali ma naspäť z Nórska, že to nepasuje. Aby vám predali letenku potrebujete 3 platné nejaké očkovania. To znamená v mojom prípade šesť. To je trošku také absurdné," povedal Juraj. 

"Akonáhle je tá schéma častejšia, už nevieme garantovať, čo to urobí s organizmom človeka," povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. 

Kedy konečne u nás poprepájajú databázy?

45-ročný Juraj sa ocitol v slepej uličke. Má totiž veľký problém vycestovať do Španielska. V tele má už pritom dve dávky Sputnika a dve dávky Pfizera. Druhú dávku Pfizer ale dostal v Nórsku a nevie ju zdokladovať a odmieta sa zmieriť s tým, že by bola stratená.

Papalášstvo mu zrazu neprekáža? Hamran vodu káže, víno pije!
Čo mu kedysi prekážalo, dnes sám praktizuje! Štefan Hamran odcestoval na dovolenku v luxusnej limuzíne. Dokonca aj so svojou podriadenou! Kam teda zmizla jeho kritika papalášstva? Na blahobyt sa ľahko zvyká Dočasne poverený prezident... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

"Bolo mi povedané nedávno v nemocnici, že môžem na tú štvrtú dávku zabudnúť. Teda, že to sa nedá zladiť nijakým spôsobom," uviedol kulturista. Nóri, nakoľko nie sú v únii, majú vlastný formát a Juraja po očkovaní odkázali na ich dve stránky, z ktorých to stiahnuť nevie. "Tam nedávajú žiadne papiere, žiadne pečiatky, žiadne podpisy," konštatoval Juraj. 

"Odporúčame skontaktovať sa s kolegami z NCZI buď prostredníctvom infolinky alebo je na stránke NCZI kontaktný formulár, kde zadá problém, ktorý má a následne ho kolegovia kontaktujú," uviedla Eliášová. 

Nie je to ojedinelý prípad

Štátny tajomník rezortu diplomacie pripúšťa, že toto nie je ojedinelý prípad. "Toto je pomerne problematická záležitosť z hľadiska prepojenia databáz. Avšak ukazuje sa, že je to skôr otázka nášho národného prístupu ako európskeho. Pretože viaceré štáty EU už majú mechanizmus, ako sa to dá vyriešiť. A my teraz čakáme na odporúčania dobrej praxe," povedal štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus. 

Zuzana Čaputová opäť sklamala. Poslušne poverila Naďa na podpis dohody s USA
Prezidentka Zuzana Čaputová napriek masívnemu nesúhlasu Slovákov s obrannou dohodou medzi USA a Slovenskom poverila ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO), aby dohodu podpísal. Informuje RTVS. Má sa tak stať už na budúci týždeň. Podľa zistení... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Pokračovať v očkovaní nie je dobrý nápad

Odborníci Jurajovi rozhodne neodporúčajú, aby si dal do tela vpichnúť piatu a šiestu dávku vakcíny. "Zbytočne robiť experiment na akomkoľvek človeku, ak v podstate regulérne tie štyri dávky v sebe má a vieme to dokladovať," uviedol prezident Slovenskej spoločnosti infektológov Pavol Jarčuška. 

"Neexistujú jednoznačné dôkazy o tom, že to je bezpečné. Ale samozrejme, len z takého prirodzeného úsudku by som predpokladal, že to nebezpečné nie je, pokiaľ sú zachované nejaké základné odstupy medzi očkovaniami," povedal virológ Boris Klempa.

Už má imunity na rozdávanie 

Aj podľa profesora Jarčušku sú ďalšie dávky u Juraja úplne zbytočné. A tvrdí, že to treba administratívne vyriešiť. "Naopak on je vakcinovaný kombináciou adenovírusovej vakcíny a mRNA vakcíny. Čiže má už teraz veľmi silnú imunitu a absolútne nie je žiadny dôvod, aby z byrokratického hľadiska dostával ďalšie dávky vakcíny. Byrokracia nemôže byť nad reálnou medicínou," dodal odborník. 

Drucker vyzýva Lengvarského: Zodvihne šéf rezortu zdravotníctva hodenú rukavicu?
Komu slúži minister Lengvarský? Toto sa pýta vo svojom statuse na sociálnej sieti jeho predchodca Tomáš Drucker. Podľa neho sa zdá, že počínanie Lengvarského v prípade Rázsoch nie je iba neschopnosť. Začína mať pocit, či to nie je... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.