Zuzana Čaputová opäť sklamala. Poslušne poverila Naďa na podpis dohody s USA
31 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Prezidentka Zuzana Čaputová napriek masívnemu nesúhlasu Slovákov s obrannou dohodou medzi USA a Slovenskom poverila ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO), aby dohodu podpísal. Informuje RTVS.  

Má sa tak stať už na budúci týždeň. Podľa zistení RTVS aj americká strana pridala k dohode tzv. interpretačnú doložku, ktorú požadovala Čaputová aj zo slovenskej strany. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) ešte počas týždňa naznačil, že minister obrany by mal ísť koncom budúceho týždňa do Washingtonu podpísať obrannú dohodu so Spojenými štátmi. Ministerstvo obrany zatiaľ pracovnú cestu nepotvrdilo.

Becík: Politici nás už vidia vo vojne! Kde máme teda manuál civilnej obrany?
Bude vojna! Len takto si Naď s Korčokom vedia obhájiť nezmyselnú zmluvu s Amerikou! Takto sa rozohnil vo videu na sociálnej sieti starosta obce Dvory nad Žitavou a hlasák Branislav Becík. Kde potom máme my, ľudia v prvej línii - starostovia a... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Naopak, prezidentská kancelária tvrdí, že cesta je už naplánovaná. „Prezidentka minulý týždeň obdržala návrh vlády na poverenie a v piatok poverenie pre ministra Naďa podpísala,“ povedal pre RTVS hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Opozícia dohodu odmieta

Opozícia uzatvorenie dohody o obrannej spolupráci dlhodobo kritizuje. Tvrdí, že je pre slovenskú stranu nevýhodná a nepomôže ani interpretačná doložka, ktorou prezidentka Zuzana Čaputová podmienila jej podpis.

Po podpise medzi slovenskou a americkou stranou musí ešte dohodu ratifikovať parlament a následne ju musí podpísať aj prezidentka.

Sumár toho, čoho sa Slovensko vzdáva podpisom zmluvy s USA, je nekonečný!
To vážne? Poradca europoslanca Milana Uhríka a člen predsedníctva strany Republika Marián Ďuriš vymenoval 23. bodov. Sumár toho, čoho sa Slovensko vzdáva a čo prezidentka a vláda podporuje pri podpísaní dohody s USA. Tak ešte raz: To... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Je prezidentka vlastizradkyňa?

Prezidentka si za svoju expresnú iniciatívu vyslúžila v diskusii pod správou množstvo negatívnych komentárov, ktoré ju obviňujú zo zrady vlastného národa, zo zapredania a vlastizrady. Za všetky uvádzame komentár Mariána: „A čo sme všetci čakali? Veď tá bábka v Prezidentskom paláci, ktorá nerozumie vlastnému národu, si úlohu splnila, ale keď zatiahne spolu s týmito zapredancami Slovensko do nešťastia, tak tie nešťastné osudy ľudí bude vnímať samozrejme ,veľmi citlivo´. Hnus toto celé, robia si, čo chcú, absolútne neakceptujú vôľu národa a takúto aroganciu moci sme tu v histórii Slovenska ešte nemali.

A komentár Márie: „Vy zastupujete nás, ale presadzujete iba svoju vôľu, ktorá je v rozpore s vôľou národa!!! Stojí vám ten judášsky groš za to, aby ste čelili hnevu a opovrhnutiu ľudí tejto krajiny??? Či ste azda prisahali vernosť USA? Slováci majú cudzích základní na našom území plné zuby a už žiadne nechcú!!! To ste vedeli ešte pred voľbami!!! Toto je jasná vlastizrada.“

D. Kramplová (SNS): Žiadame vojenskú neutralitu!
Členka predsedníctva SNS Dagmar Kramplová sa na svojom facebookovom profile vyjadrila k snahám vlády vpustiť na naše územie cudzích vojakov. Jej článok je uvedený naliehavým titulkom: Odmietame cudzích vojakov pod velením NATO na Slovensku -... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom  
Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.