Politológ Lenč: Za čo a komu môže Robert Fico poďakovať
31 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Za kus dobrej roboty," môže podľa politológa Jozefa Lenča poďakovať predseda strany SMER - SD Robert Fico, Petrovi Pellegrinimu a duu Heger - Matovič.

Prečo si to myslí politológ Jozef Lenč, vysvetlil v príspevku na sociálnej sieti. Vychádzal z prieskumu, ktorý uskutočnila agentúry Focus pre televíziu Markíza a konal sa 19. až 26. januára na vzorke 1017 respondentov. Okrem prieskumov sa venoval aj politickým diskusným reláciám.

"Nedeľné politické debaty máme za sebou a je čas na krátku bilanciu videného," tvrdí politológ Jozef Lenč.

Boris Kollár vs. Juraj Blanár

Medzi prvými sa zameral na hodnotenie dua Boris Kollár (Sme rodina) a Juraj Blanár (Smer - SD). Tí sa stretli v politickej relácii "V politike". 

Lenč tvrdí, že: "..."tunák" je potrebné povedať, že prekvapil len Boris. A to tým, že upustil od snahy presadiť sa účesom alá Majka z Gurunu a ukázal realitu stacu svojho porastu. Asi na kvalitnejšiu plastiku "tunák" neboli peniaze. Juraj Blanár pokračoval vo svojim vystúpení zo štvrtka a na jednoduché otázky zásadne neodpovedal. Inak to bola zvada ako každá iná".

Občania vyzývajú vládu, parlament a prezidentku: Konajte konečne v záujme občanov Slovenska!
Územie Slovenskej republiky patrí nám občanom a žiadnym iným vládam! Pripomína to našej vláde, parlamentu a prezidentke občianska strana OBČAN- NÁROD- SPRAVODLIVOSŤ (O NÁS). Člen občianskeho prípravného výboru strany, Ivan Stanovič, preto zverejnil... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Veronika Remišová vs. Ladislav Kamenický

Hodnotí aj stretnutie Veroniky Remišovej (Za ľudí) a Ladislava Kamenického (SMER - SD) v relácii O 5 min 12.

Lenč stretnutie političky a politika hodnotí nasledovne: "...stretli sa charizmatický Lacko a ministerka Veronika. Ladislav dostal konečne možnosť osobnosťou a argumentami "premôcť" oponenta a ... podarilo sa. Veronike Remišovej sa mohol len poďakovať za kus dobrej roboty, podobne ako bývalí voliči Za ľudí, Andrejovi Kiskovi a jeho HR oddeleniu, svojho času ešte v kancelárii prezidenta republiky. Počúvať ministerku Remišovú je čoraz väčším utrpením," tvrdí Jozef Lenč.

Jana Bittó Cigániká vs. Erik Tomáš

Najočakávanejšia prekáračka podľa politológa prišla až v relácii Na telo. Podľa Lenča je škoda, že pred vysielaním na internete už mobilný filmár varuje, že sa vysiela naživo na facebooku. Stretnutie Erika Tomáša (Hlas - SD) a Janky Bittó Cigánikovej (SaS) hodnotí nasledovne: "..boli prísľubom trhovníckej hádky a tak aj bolo." Najmä Bittó Cigániková bola podľa Lenča vo forme a okrem toho, že neustále skákala do reči upovedomila divákov, že Lucia Ďuriš Nicholsonová využívala SaS a dnes kritizuje. A falošný Viskupič. nie župan, ale poslanec zo Šuroviec len robí svojim antivaxerstvom hanbu SaS. Richard Sulík svojim "excelovským" vnímaním politiky samozrejme nie," hodnotí Lenč.

K prieskumu sa vyjadril nasledovne: "SMER - SD je už druhý a Uhríková Republika sa doťahuje na duo OĽANO a PS. Za ľudí bez ľudí smeruje k politickému planktónu. Zaujímavejšie však tieto preferencie vyzerajú v porovnaní s minulým rokom. Za ostatných dvanásť mesiacov Smer-SSD vzrástol o 6,45 %. Hlas-SD klesol o 4,67 % a OĽaNO+ o 4,38 %."

"Robert Fico by tak mohol Petrovi Pellegrinimu a duu Heger-Matovič poďakovať za kus dobrej roboty," konštatuje v závere príspevku politológ Jozef Lenč na sociálnej sieti.

Voľby by v januári vyhral Hlas-SD pred Smerom-SD a SaS
Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v januári, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 17,8 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončila strana Smer-SD s podporou 16,3 percenta. Tretia by bola strana SaS s 11,1 percenta hlasov. Vyplýva to z... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | tasr

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.