Víchrica Nadia besnila aj na Slovensku: Odniesli si to strechy, stromy aj plynové potrubie
31 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Víchrica Nadia vyčíňala v nedeľu aj na Slovensku! Najviac zaúradovala na horách a západe Slovenska, kde prevracala stromy, strhávala strechy a vyvracala lampy verejného osvetlenia. V Európe po sebe zanechala šesť obetí!

Meteorológovia vydali odporúčania

Väčšinu územia Slovenska v nedeľu zasiahol mimoriadne silný vietor. Meteorológovia odporúčali ľuďom, aby zvážili nutnosť pobytu vonku a svoje voľnočasové aktivity radšej presunuli na iný deň. V oblasti Tatier platila najvyššia výstraha - 3. stupňa. Tam situáciu komplikovalo aj sneženie, píše portál cas.sk

Doteraz najsilnejší vietor bol zaznamenaný na Chopku, kde poryv vetra dosiahol rýchlosť až 155 km/h.  Na Lomnickom štíte nadobudol vietor silu 137 km/h, nasledovala Nitra so 105 km/h.

Odniesli si to strechy, stromy aj plynové potrubie

Na viacerých miestach Slovenska brala Nadia strechy či lámala stromy. Na ceste z Malaciek do obce Veľké Leváre spadol strom na plynové potrubie, odkiaľ začal unikať plyn a cestu uzavreli. 

Z týchto vtipov o našich politikoch odpadnete! Fico, Heger, Matovič - všetko jedno (FOTOGALÉRIA)
Toho napätia už bolo dosť! Povedali si humoristi z facebookových stránok Zomri, Skromne a Memoviny a začiatok nového týždňa sa nám pokúsili spríjemniť štipkou politickej satiry. Čo vy na to? Pobavili vás? Šikovní a hlavne vtipní admini stránok si... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Strom spadol aj na diaľnici D2 v smere do Bratislavy na 31. kilometri. V centre Spišskej Belej (okr. Kežmarok) zasa strhlo strechu z predajne. V Ružomberku dopoludnia odfúkla víchrica strechu terasy pohostinstva na ulici Ivana Houdeka.

„Odfúknutá strešná konštrukcia terasy z hliníka a celtoviny na streche budovy z výšky okolo štyroch metrov ohrozovala vozidlá aj ľudí,“ informoval krajský riaditeľ HaZZ v Žiline Jaroslav Kapusniak.

Našťastie na Slovensku žiadne obete

Hasiči z Čadce zasahovali v Čiernom, kde bola podfúknutá strecha na zdravotnom stredisku. V Šali zasa prevrátilo autobusovú zastávku.

„V Lučenci reklamný pútač zo stojana na bicykle spadol na kapotu služobného vozidla polície, v ktorom sa nikto nenachádzal. Policajti boli v nákupnom centre riešiť iný prípad,“ uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Časť strechy odfúklo aj na fabrike trnavskej automobilky Stellantis Slovakia.

Zuzana Čaputová opäť sklamala. Poslušne poverila Naďa na podpis dohody s USA
Prezidentka Zuzana Čaputová napriek masívnemu nesúhlasu Slovákov s obrannou dohodou medzi USA a Slovenskom poverila ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO), aby dohodu podpísal. Informuje RTVS. Má sa tak stať už na budúci týždeň. Podľa zistení... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.