Toto minister školstva fakt neovláda?
29 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Sociálnymi sieťami na Slovensku koluje obrázok. Fotka z jednej z piešťanských škôl.

Je na nej pán minister školstva Gröhling. Ten kriedou, ktorú má v ruke na tabuľu evidentne napísal "hrúbku", za ktorú by deťom v laviciach určite v diktáte učiteľ znížil známku o jeden stupeň.

Krížovka s tretiakmi

Minister s tretiakmi z Piešťan absolvoval prezentačnú hodinu, na ktorej sa hravo učili vybrané slová. Na to im poslúžila "krížovka", teda vyplňovačka. Fotka zachytáva pána ministra, ako práve napísal vybrané slovo bylina. Pardon - "bilyna". Na sociálnej sieti sa minister obhajuje tým, že to na neho vymyslela "dezinfoscéna".

Pročko chcel senzáciu, dostal po "po pysku," alebo radšej rúško na tvári, ako behať s holým "vt..om" po námestí!
Lucia Ď. Nicolsonová "načapala" Milana Uhríka z hnutia Republika, ako sedí na letisku s rúškom. Jej senzácie chtivý status ihneď skritizovalo množstvo ľudí. Jednoducho chcela spraviť z komára somára a treskla brutálne mimo. Tieto komentáre zrejme... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Ministrove zvyky

"Mám taký zvyk. Keď prídem pozrieť prvostupniarov, ktorí práve preberajú vybrané slová, skúsim ich zo srandy preveriť. Poviem im napríklad, že “ryba” sa píše s mäkkým i." Obhajuje sa minister: "Napíšem ju na tabuľu ako “riba.” A potom pridám rytiera alebo slovo rýchly (obidve s “i”) a deti vždy spoločne kričia: “Nieeeee!” Chytajú sa za hlavu, smejú sa a majú z toho veľkú zábavu. Všetky to hneď vedia. Alebo som minule cielene písal mäkčene a dĺžne zle na slová a deti ma zas horlivo opravovali. Potom im poviem, akí sú šikovní a že za odmenu im rozdáme darčeky (tašky s perami, ceruzkami, pravítkami a podobne) a deti sa tešia".

Je to možné, ale...

Niekto podľa neho vybral z videa jeden obrázok, všimol si “y,” zvýraznil ho a už to šíri po webe. Pán minister si evidentne nepamätá, že pred istým časom gratuloval Petre vlhovej k "medajle", nie "medaile", ako je to správne. Možno aj vtedy to písali za neho...

Streda bude deň Republiky pred parlamentom - možno aj váš!
Zdá sa, že streda bude nie len dňom, keď zasadne vláda, ale aj dňom, keď sa bude konať protest. Na Hromnice sa chystá ďalší protest so začiatkom o 16:00 pred NR SR. Pozýva naň vedenie hnutia Republika. Prečo by sme tam mali byť Milan Mazurek... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.