Liptovský Mikuláš pripravuje pri príležitosti 90. výročia mikulášskeho hokeja celoročnú výstavu
29 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Mesto Liptovský Mikuláš pripravuje pri príležitosti 90. výročia mikulášskeho hokeja celoročnú výstavu prostredníctvom Múzea Janka Kráľa.

Predstaví najvýznamnejšie medzníky, úspechy a osobnosti spojené s históriou hokeja v srdci Liptova.

Príležitostná výstava nebude podľa primátora Jána Blcháča jediným zložením pocty dlhoročnej histórii hokeja v Liptovskom Mikuláši. "Organizujeme aj stretnutie zaslúžilých odchovancov mikulášskeho hokeja, ktorí nám predvedú svoje umenie na korčuliach v priateľskom zápase. Privítame u nás zväzových činovníkov a nezabudneme ani na ocenenie výrazných osobností, ktoré prispeli k rozvoju hokeja v našom meste."

Hlohovčania pozor! Zásadný zásah do života v meste
Úplné vylúčenie dopravy cez most vedúci ponad rieku Váh, ktorý je hlavnou prístupovou cestou do mesta Hlohovec v smere od Trnavy, bude na dobu šiestich mesiacov pre Hlohovčanov znamenať zásadný zásah do života v meste. Povedal to primátor... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Miesto na plánovanej výstave si nájde aj pripomienka legendárneho strelca

Doplnil, že miesto na plánovanej výstave si nájde aj pripomienka legendárneho strelca, autora najväčšieho počtu gólov v 1. Slovenskej národnej hokejovej lige (SNHL) Vincenta Školiaka. "Žiaľ, tohtoročného hokejového jubilea sa už nedožil. Navždy nás opustil v posledný deň roka 2021," priblížil Blcháč.

Múzeum Janka Kráľa sa v súvislosti s organizovaním výstavy obracia na verejnosť so špecifickou žiadosťou. "Prosíme širokú rodinu priaznivcov liptovskomikulášskeho hokeja o zapožičanie zaujímavých predmetov, ktoré doplnia výber z unikátnej rozsiahlej zbierky Mariána Székelyho. Spolu s autorom pripravujeme vydanie obsažnej jubilejnej publikácie," spresnil riaditeľ múzea Jaroslav Hric.

Vojna sa zdá byť bližšie ako kedykoľvek predtým (VIDEO)
Stály predstaviteľ Ruska pri EÚ Vladimir Čižov poskytol v Bruseli rozhovor redaktorke Euronews Efi Koutsokostej o najnovšom vývoji. Diplomatické rokovania medzi Ruskom a Západom pokračujú na najvyššej úrovni, ale napätie pretrváva. Rusko... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.