Čo stálo za smrťou niekdajšieho tajomníka Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jozefa Buriana?
30 | 01 | 2022 I Norbert Pančík

V Štedrý deň šokovala verejnosť smrť bývalého poslanca Smeru a niekdajšieho tajomníka Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jozefa Buriana . Prvotné informácie hovorili, že je za tým Covid, zdroje blízke rodiny to popreli. Ako uviedla 1 pluska.sk, Burian zomrel začiatkom nového roka po nešťastnom páde na Sicílií. Po troch týždňoch vyšli napovrch ďalšie podrobnosti nešťastnej dovolenky bývalého poslanca za Smer-SD a jeho manželky.

Nápad ktorý ho stál život

Burian mal dve deti, syna Martina a dcéru Beátu. Otec ešte krátko pred jeho smrťou stihol vystrojiť dcére svadbu. Jednu v Španielsku a druhú v Košiciach, vzhľadom k tomu, že zať je Spaniel. Nikto netušil, aká tragédia nastane.

Politik sa s manželkou na Slovensko neponáhľali, keďže chceli ostať nejaký čas pri mladomanželoch. „Nič však netrvá večne a keď sa priblížil termín návratu, Jozef sa rozhodol, že sa "zastavia" ešte na Sicílii, ktorú miloval. Age sa to nepozdávala, neviem, či mala nejaký ciťák, ale prehovárala ho, aby tam nešli a vrátili sa domov. Jozef však na tom nástojil, tak napokon súhlasila," informovala o posledných dňoch politika jeho manželka.

Osúdný pád 

Osudným sa mu stalo to, že sa išiel napiť.  „Agnesa po chvíľke počula nejaký buchot tak sa išla pozrieť čo sa stalo. Našla svojho muža v kaluži krvi. Predpokladala, že sa nešťastne pošmykol na schodoch a udrel si hlavu. Na jej krik a plač nereagoval, preto privolala pomoc. V bezvedomí ho previezli do nemocnice v Palerme na oddelenie jednotky intenzívnej starostlivosti, kde ho domáci lekári operovali, ale, žiaľ, neprinieslo to zvrat v liečení,“ informuje blízky priateľ zosnulého politka.

Najbolestivejší štedrý deň

„Nebola to jediná operácia, napriek obrovskej snahe zdravotníkov i rodiny, Jozef stále zotrvával v kóme. Obdivujem Agnesu i deti, ktoré sa zomkli, podporovali sa navzájom a maximálne sa snažili o to, aby sa ich otec a manžel vyliečil. Bohužiaľ, osud rozhodol ináč. Vydýchol naposledy 24. decembra v najkrajší vianočný deň...!" Predstavitelia strany Smer-SD zareagovali slovami. „V takýchto chvíľach sa slová hľadajú len veľmi ťažko, preto si každý aspoň tichou spomienkou uctíme Jožkovu pamiatku."Uviedli záverom.

Krajčí nešetrí kritikou na Lengvarského: Vráti sa na svoj post?
Lengvarského kroky sú pre mňa nepochopiteľné! Nešetrí exminister zdravotníctva svojho nástupcu. Podľa Krajčího sa veľa chýb urobilo už pri manažovaní delty a omikronom to iba pokračuje. Vladimírovi Lengvarskému vyčíta aj dovolenku v exotike. Vráti... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.