Krajčí nešetrí kritikou na Lengvarského: Vráti sa na svoj post?
29 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Lengvarského kroky sú pre mňa nepochopiteľné! Nešetrí exminister zdravotníctva svojho nástupcu. Podľa Krajčího sa veľa chýb urobilo už pri manažovaní delty a omikronom to iba pokračuje. Vladimírovi Lengvarskému vyčíta aj dovolenku v exotike. Vráti sa Krajčí ako minister?

Volajú ho späť

Prácu ministra Lengvarského dlhodobo kritizuje najmä jeho stranícky šéf Igor Matovič. Dokonca vyhlásil, že po odznení vlny pandémie sa rozhodne o Lengvarského zotrvaní vo funkcii. Krajčí sa však do úradu vrátiť nechystá, píše portál 1pluska.sk.

"Viacerí ma volajú späť, viem, že aj mnohí ľudia by sa potešili. Ja sa však vrátiť nechcem. Bol to neuveriteľne ťažký rok, a hoci motiváciu meniť zdravotníctvo v prospech pacienta mám, už nemám chuť bojovať s neprajníkmi či čeliť mediálnemu tlaku ako minister, ktorý klepe po prstoch oligarchom a stojí proti záujmom biznis skupín v zdravotníctve," skonštatoval exminister.

S prácou svojho nástupcu spokojný nie je

Zato však aj on vidí v práci Lengvarského mnoho pochybení. "Z môjho pohľadu sa v manažmente delta vlny urobilo niekoľko závažných chýb. Po prvé, veľmi málo sa očkovalo v lete. Všetky okolité krajiny očkovali oveľa viac ako my. Ochota zaočkovať sa bola u nás vtedy oveľa vyššia.

Komisárka pre deti vyzýva ministerstvo, aby nespájalo vojenské aktivity s maloletými deťmi
Komisárka pre deti Viera Tomanová vyjadruje znepokojenie nad krajne nevhodnou kampaňou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zameranej na podporu kontroverznej Dohody o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Po druhé, keď sme boli na tom v septembri v zaočkovanosti zle, malo sa hneď začať očkovať treťou dávkou. 

No a po tretie, hoci bola k dispozícii účinná liečba, ministerstvo nemalo dobre pripravenú logistiku jej podávania ani dokúpenú druhú zložku monoklonálnej protilátky. Liečiť monoklonálnymi protilátkami sa začalo u nás viac-menej až v novembri. Vďaka týmto chybám sme mali najhoršiu epidemickú situáciu na svete a aj veľa mŕtvych, upozornil Krajčí.

Nepochopiteľná dovolenka počas vrcholiacej vlny pandémie

Nešťastné bolo podľa Krajčího aj rozhodnutie ministra Lengvarského odísť na dovolenku do exotiky počas vrcholiacej vlny pandémie. 

"Myslím, že tým pohoršil veľa ľudí. Mnoho z nich by možno aj mali peniaze na luxusnejšiu dovolenku v zahraničí, ale tam skrátka nešli len preto, že chceli byť zodpovední a rešpektovali odporučenie ministerstva zahraničných vecí necestovať na dovolenku do zahraničia. Pre mňa je preto jeho rozhodnutie nepochopiteľné," uviedol podľa 1pluska.sk Marek Krajči.

Ešte si počkáme!
Novoschválený liek Paxlovid na liečbu ochorenia COVID-19 by podľa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR mohol byť na Slovensku najneskôr do konca prvého štvrťroka. Pre TASR to uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. "Na základe plnenia úlohy... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.