Viktor Orbán odcestuje do Moskvy
28 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán odcestuje do Moskvy.

Odmietol tvrdenie opozície, že na budúci utorok odcestuje do Moskvy preto, lebo mu to nariadil ruský prezident Vladimir Putin.

"Maďarsko je suverénna krajina, suverénna je aj jeho vláda i jeho vodcovia," zdôraznil premiér v pravidelnom piatkovom rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió.

Orbán pripomenul, že od roku 2010 usporiadali každý rok maďarsko-ruskú schôdzku na najvyššej úrovni, s výnimkou prvého roka koronavírusovej pandémie.

Zápas veľmocí o suverenitu vo vesmíre. Čo by spôsobila „strata“ satelitu? (VIDEO)
Vesmír sa stal novým strategickým, hospodárskym a bezpečnostným bojiskom veľmocí. Napríklad „strata“ satelitu by znefunkčnila smartfóny, navigáciu, telekomunikácie či akciové trhy, píše de.euronews.com. Táto téma bola ústrednou v diskusií na... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Najdôležitejšou témou budú vyvážené ekonomické vzťahy

Najdôležitejšou témou utorňajšieho stretnutia s Putinom budú podľa slov maďarského premiéra vyvážené ekonomické vzťahy.

"Chcel by som dosiahnuť, aby sme dostali z Ruska viac zemného plynu, okrem toho ale budeme hovoriť aj o európskej bezpečnostnej situácii. Záujmom Maďarska je mier," podčiarkol maďarský ministerský predseda v súvislosti s rusko-ukrajinským konfliktom s poznámkou, že Maďarsko ako členská krajina Severoatlantickej aliancie a Európskej únie rokovalo o tejto otázke so svojimi západnými spojencami.

Spojené štáty vyzvali Čínu
Spojené štáty vo štvrtok vyzvali Čínu, aby využila svoj vplyv a vzťahy s Ruskom a odradila Moskvu od prípadnej invázie na Ukrajinu. Informovala o tom agentúra AFP. "Vyzývame Peking, aby využil svoj vplyv na Moskvu a naliehal na diplomatické... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.