Peter Puškár, brat Zlatici Puškárovej chce vysokú štátnu pozíciu!
28 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Viete, kto je Tony Tesla? Kandidát na predsedu Úradu na ochranu osobných údajov. Hoci prešiel osobným bankrotom, nedarí sa mu zle. Nevyšlo to na kandidátke do EP, či na riaditeľa RTVS, tak to skúša v štátnej službe. 

Ešte stále neviete, o koho ide? Brata Zlatice Puškárovej, Petra Puškára.

Výberové konanie zrušené

Úrad na ochranu osobných údajov nemá predsedu už takmer dva roky. Vtedajšiu riaditeľku Soňu Pőtheovú odvolal parlament Vlani v novembri bol Tesla jediným kandidátom, preto bolo výberové konanie zrušené. Záujemcovia o kandidatúru do toho aktuálneho mali svoje životopisy aj s projektami doručiť do 7. januára a urobil tak aj Tesla Redakcii Plus7dní to potvrdil

Anna Belousovová: Krajinu treba zmeniť "od podlahy"
Predsedníčka strany Národ a spravodlivosť Anna Belousovová zastáva názor, že ak chceme na Slovensku niečo zmeniť, treba začať v samosprávach. A tak včera na Generálnu prokuratúru podala oznámenie pre prípad, ktorý sa v Čadci ťahá už roky. Veľmi... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Prečo práve on

„Mám všetky predpoklady na to, aby som viedol a sfunkčnil úrad. Som členom Spolku pre ochranu osobných údajov, dlhodobo sa venujem problematike osobných údajov (OÚ), momentálne externe postgraduálne študujem, neustále sa vzdelávam v právnom aj faktickom zabezpečení osobných údajov, vypracúval som projekty a riešil som problematiku OÚ aj pre orgán verejnej moci,“ hovorí o sebe Tesla. „Neexistuje tu osveta a GDPR namiesto pomoci je len strašiak. Úrad neposkytuje pomoc, ale rozdáva sankcie a ešte aj prehráva spory. Na úrade sú kvalifikovaní ľudia, ktorí potrebujú vedenie a vzdelávanie,“ vysvetľuje.

Úspech je otázny

V hodnotiacej komisii totiž má zastúpenie aj Slovenská advokátska komora, ktorá ho pred pár rokmi ako nespoľahlivého odmietla zapísať ako koncipienta.

Prečo tá zmena mena

Podľa jeho tvrdenia sa mu nepáčilo, že v zahraničí, kam odišiel, prepisovali jeho meno bez diakritiky. A tak si krstné meno zvolil podľa otca a starého otca a asi nikoho neprekvapí, že priezvisko si "požičal" od známeho vynálezcu. Odišiel údajne po tom, ako si od neho obvinený policajný exprezident Gašpar pýtal úplatok, zničili televíziu, ktorú spoluzakladal a vyhrážal sa mu aj Kočner.

Hlas - SD: Ľudia nie sú excelovská tabuľka
Gastro sektor urgentne potrebuje pomoc štátu - to bola téma dnešnej tlačovej besedy v Košiciach, ktorou lídri strany Hlas-SD zavŕšili trojdňovú cestu po Slovensku. V plnej sile Práve cestovný ruch a gastro sektor je ten, ktorého sa korona kríza... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Ešte ako Puškár bol v roku 2016 obvinený z údajných daňových podvodov, vo väzbe strávil štyri mesiace.Kauciu za neho zaplatila mama, nosil však monitorovací náramok. V roku 2018 sledovanie zrušili a vrátili aj kauciu. Už pred tým bol trestne stíhaný za údajné vydieranie spoločníka. Súd ho však oslobodil.

Jeho pôvodné meno nájdete aj v registri úpadcov. Hoci vyhlásil osobný bankrot, donedávna predsedal niekoľko občianskych združení, ktoré biedu rozhodne netrú. V Kučišdorfskej doline na okraji Pezinka vlastnia areál, ktorý sa nachádza na miestach bývalého pionierskeho tábora. Areál má troch vlastníkov. Vo všetkých troch OZ podľa registra vedeného ministerstvom vnútra figuruje ako predseda Tony Tesla. On však tvrdí, že to už nie je pravda.

Koronadotácie a Teslova schránková firma

Transparency International Slovensko sa začala venovať preverovaniu dotácií v koronakríze. Firma, v ktorej kedysi pôsobil Puškár/Tesla ich dostávala veľmi štedro: v roku 2020 dostala takmer 1,7 milióna eur a v roku 2021 takmer 1,8 milióna eur. Zmluvu a dodatok nesú podpis Teslu. Firma zmenila konateľov aj majiteľa a Transparency označila firmu za schránkovú. Vyjadrenia Transparency sa Teslovi nepáčia. Firma podľa neho po článku od Transparency de facto skrachovala.

Toto je predsa len celkom iné! Tu ide o dieťa opozičníka!
Nezaradený poslanec Tomáš Taraba (Život - národná strana) adresuje pani prezidentke veľmi zaujímavú výzvu. Nevedno, ako reaguje ona, zato reakcie diskutujúcich sú veľmi zaujímavé. Status poslanca Tarabu Má síce len poldruha riadka, ale jeho... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.