Anna Belousovová: Krajinu treba zmeniť "od podlahy"
28 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Predsedníčka strany Národ a spravodlivosť Anna Belousovová zastáva názor, že ak chceme na Slovensku niečo zmeniť, treba začať v samosprávach.

A tak včera na Generálnu prokuratúru podala oznámenie pre prípad, ktorý sa v Čadci ťahá už roky.

Veľmi stručne, o čo ide

"Mesto má mať podľa hodnoty vloženého majetku podiel v Mestskej teplárenskej spoločnosti,a.s. cca 60 percent. Primátor Pohančeník upísal za mesto cca 40 percent a tak sa väčšinovým majiteľom MTS stál súkromný vlastník. Po kontrole NKÚ, ktorý pri kontrole potvrdil, že mesto má mať väčšinu, sa primátor Vražel cestou súdu domáhal za mesto jeho práv. Po nástupe primátora Guru na jednom z prvých mestských zastupiteľstiev bol schválený návrh, o ktorý sa primátor osobne zasadzoval - stiahnutie podania zo súdu. Mesto tak prišlo nielen o akcie, ale aj o možnosť ovplyvňovať ceny tepla pre jeho občanov. Doteraz odhadované škody pre mesto predstavujú sumu cca 30 miliónov eur," vypočítava Belousovová s tým, že "Ročný rozpočet mesta je 24 miliónov eur."

Toto je predsa len celkom iné! Tu ide o dieťa opozičníka!
Nezaradený poslanec Tomáš Taraba (Život - národná strana) adresuje pani prezidentke veľmi zaujímavú výzvu. Nevedno, ako reaguje ona, zato reakcie diskutujúcich sú veľmi zaujímavé. Status poslanca Tarabu Má síce len poldruha riadka, ale jeho... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Aká je súčasnosť

Pred viac ako rokom a pol som navrhla uznesenia, aby vedenie mesta vykonalo všetky potrebné právne kroky k tomu, aby podiel mesta Čadca v MTS zodpovedal výške ním vloženého majetku. Napriek prijatému uzneseniu vedenie mesta nekonalo. Na ostatné zastupiteľstvo bol primátorom mesta prizvaný pán Poláček - zástupca súkromného vlastníka, ktorý bol predkladateľom informácie o plnení môjho uznesenia." Objasňuje A. Belousovová: "Takže stačilo. Presvedčila som sa, že o záujmy mesta jeho vedeniu nejde."

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.