Hlas-SD chce postaviť silných protikandidátov na predsedu KSK a primátora Košíc
28 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Strana Hlas-SD bude mať ambíciu postaviť silných protikandidátov pre tohtoročné voľby predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) a primátora Košíc.

"Urobí všetko pre to, aby došlo k výmene aj na poste primátora, aj na poste predsedu KSK," uviedol v piatok v Košiciach predseda strany Peter Pellegrini.

O konkrétnych kandidátoch zatiaľ mimoparlamentná strana nehovorí. Bývalý primátor Košíc Richard Raši z Hlasu-SD však TASR potvrdil, že kandidovať v krajských ani komunálnych voľbách nebude.

Stranícke krajské štruktúry majú pritom právo vytvárať rôzne koalície. "Nebudeme sa správať jednotne na celom území Slovenska. Jediný zákaz je s Ľudovou stranou Naše Slovensko a od stredajšieho (26. 1.) rokovania nášho predsedníctva aj s OĽANO. Ako sa nakoniec vykreuje koalícia v Košickom kraji, je na našich kolegoch tu v kraji," povedal Pellegrini.

V obci Breznička majú radosť!
Deti z obce Breznička v okrese Poltár chodia už v novom roku do obnovenej, zateplenej školy. Obec získala v rokoch 2019 a 2020 na dve etapy rekonštrukčných prác dotáciu z Environmentálneho fondu a z Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pellegrini kritizoval Rastislava Trnku

Kritizoval pritom spôsob riadenia zo strany súčasného predsedu KSK Rastislava Trnku, ktorý v minulých voľbách uspel s podporou OĽANO, SaS, KDH, NOVA a Šanca, ako aj primátora metropoly východu Jaroslava Polačeka, ktorý mal podporu SaS, KDH, SMK, NOVA a OKS.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico v polovici januára ako základ dobrého výsledku v tohtoročných komunálnych a krajských voľbách označil možnú spoluprácu Smeru-SD, Hlasu-SD a SNS. V Košickom kraji je podoba kandidatúry zo strany Hlasu-SD otvorená.

"Môže to byť aj táto koalícia, ale môže to byť aj ambícia Hlasu ísť do volieb sama s vlastným kandidátom alebo v úplne inej koalícii," uviedol v tejto súvislosti Pellegrini.

Viktor Orbán odcestuje do Moskvy
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán odcestuje do Moskvy. Odmietol tvrdenie opozície, že na budúci utorok odcestuje do Moskvy preto, lebo mu to nariadil ruský prezident Vladimir Putin. "Maďarsko je suverénna krajina, suverénna je aj jeho vláda i... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.