V obci Breznička majú radosť!
28 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Deti z obce Breznička v okrese Poltár chodia už v novom roku do obnovenej, zateplenej školy.

Obec získala v rokoch 2019 a 2020 na dve etapy rekonštrukčných prác dotáciu z Environmentálneho fondu a z Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu dohromady takmer 100.000 eur.

Práce boli ukončené koncom uplynulého roku.

Ako pre TASR uviedol starosta Branislav Knechta, dotácia z envirofondu činila 50.000 eur, príspevok z úradu podpredsedu vlády bol vo výške 48.571 eur. Škola, ktorá bola postavená ešte v roku 1968 na mieste bývalých Ipeľských tehelní, je dnes už zateplená, s vymenenou strechou a novými oknami.

Prítomnosť vojsk NATO na Slovensku! Čo hovoria politici?
Koaličné strany OĽANO a Sme rodina sa budú otázkou prítomnosti vojsk NATO na Slovensku v súvislosti so situáciou na Ukrajine zaoberať až vtedy, ak taká ponuka príde. Čo hovoria iné strany? Veronika Remišová Líderka Za ľudí Veronika Remišová by... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Počet žiakov v Brezničke

Aktuálne základnú školu s ročníkmi 1. - 4. navštevuje 18 žiakov, materskú školu, ktorá je na poschodí objektu, ďalších 20 detí, pričom niektoré z nich pochádzajú aj z neďalekého Mládzova.

Školstvo v tejto novohradskej obci s asi 725 obyvateľmi sa spomína v záznamoch už v druhej polovici 17. storočia. Je však predpoklad, že cirkevné farské školy tam existovali už v 14. storočí.

Napätie na Ukrajine ukázalo, že EÚ je len bezzubý tiger!
Komentár Paula Nuttella (Russia Today) Nič neodhalí lepšie ako kríza skutočnosť, že Európska únia nie je schopná hovoriť jedným hlasom. Predpokladám, že sa to v niektorých smeroch dá očakávať, keďže ide o blok zložený z 27 krajín, z ktorých všetky... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.