Dozvedáme sa viac o rizikách vakcín proti Covidu! Prečo to nezistili skôr?
28 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Názor Petera Andrewsa (Russia Today)

Štúdia založená v USA zistila zvýšené riziko myokarditídy v prvom týždni po očkovaní proti Covid-19. Výskyt myokarditídy najviac vzrástol u dospievajúcich chlapcov a mladých mužov, zvyčajne po druhej očkovacej dávke, pripomína vyštudovaný genetik a vedecký novinár z Londýna Peter Andrews.

Štúdia vykonaná výskumníkmi z amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) a publikovaná v časopise Journal of the American Medical Association skúmala správy o myokarditíde po očkovaní proti Covid-19 na báze mRNA (tj. Pfizer-BioNTech a Moderna). Myokarditída je zápal srdcového svalu, nazývaného myokard, a od minulého leta sa považuje za zriedkavý vedľajší účinok vakcín mRNA.

Všetko je ešte stále nejasné

Ako sa uvádza v abstrakte štúdie, „Očkovanie proti Covid-19 poskytuje jasné výhody pre verejné zdravie, ale očkovanie so sebou nesie aj potenciálne riziká. Riziká a výsledky myokarditídy po očkovaní proti Covid-19 sú nejasné.“

Údaje boli získané zo systému hlásenia nežiaducich udalostí vakcíny ( VAERS ), portálu CDC na hlásenie vedľajších účinkov. Správy museli spĺňať definíciu prípadu myokarditídy podľa CDC, aby boli zahrnuté do analýzy, ktorá vyžadovala „abnormálne výsledky srdcových testov a žiadnu inú identifikovateľnú príčinu symptómov a nálezov“.

Látky na liečbu omikronu máme doma! Len...
Štvrtá vlna je tu. Vtedy a vtedy naplní omikron naše nemocnice, nakupujte domáce antigénové testy, nemáme účinné protilátky... Skrátka - z každého smeru sa ozýva varovanie pred omikronom. Protilátky však máme! V laboratóriu. Vedci nemajú dostatok... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Výskyt myokarditídy bol najvyšší u chlapcov vo veku 16 až 17 rokov (105,9 prípadov na milión dávok Pfizeru). Ďalšia najvyššia bola u chlapcov vo veku 12 až 15 rokov (70,7 prípadov na milión dávok Pfizeru). Takmer rovnako vysoká bola miera u 18- až 24-ročných mužov. Postihol aj starších ľudí a ženy, a to v nižších sadzbách.

Prečo klinické štúdie neidentifikovali spojenie a vakcína dostala zelenú?

Toto je zvyčajný vzorec myokarditídy: postihuje tiež predovšetkým mladých mužov, ak je spôsobená niečím iným ako vakcínami (zvyčajne vírusovou infekciou). Autori naznačujú, že toto je dôvod, prečo bolo riziko zaznamenané až niekoľko mesiacov po povolení na núdzové použitie vakcín v USA, potom, čo boli rozšírené do týchto vekových skupín. Prečo prebiehajúce klinické štúdie neidentifikovali spojenie, zostáva nejasné.

Zdá sa však, že myokarditída vyvolaná očkovaním prepukne rýchlejšie (asi dva dni po očkovaní) a zmizne rýchlejšie ako typická vírusová myokarditída. Zatiaľ, čo takmer všetci mladí muži (96 %), ktorí dostali myokarditídu z očkovania, išli do nemocnice, veľká väčšina (87 %) z nich sa v čase, keď boli prepustení, zotavila, zvyčajne po liečbe protizápalovými liekmi. 

Bukovský: Premiér oznámil, kedy vláda zavedie POVINNÉ CHUDNUTIE!
Premiér už dostal analýzu odborníkov a vláda môže zaviesť povinné chudnutie! Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti známy lekár Igor Bukovský. Ak nedosiahnete predpísaný obvod pásu a BMI, čakajú vás naozaj krušné chvíle! Pustime sa... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Očkovanie môže znamenať stopku pre vrcholových športovcov

Keďže asi 6 % bežných prípadov myokarditídy je smrteľných alebo si vyžaduje transplantáciu srdca, pacientom postihnutým týmto vedľajším účinkom sa odporúča, aby tri až šesť mesiacov nehrali súťažne športy a vrátili sa k nim len na základe preventívnych srdcových testov. CDC má v úmysle pokračovať v monitorovaní niektorých z týchto chlapcov, aby zistilo, ako sa im darí po niekoľkých mesiacoch.

Počet prípadov je vraj nepatrný. Bude tak hovoriť aj ten, koho postihne?

Toto nie je prvá štúdia , ktorá našla súvislosť medzi vakcínami Covid a srdcovými príhodami. V porovnaní s takmer 200 miliónmi dávok podaných počas skúšobného obdobia je však celkový počet potvrdených prípadov myokarditídy (1 626) nepatrný. To znamená, že v tomto prípade je nedostatočné hlásenie najpravdepodobnejším obmedzením údajov a „skutočné miery myokarditídy na milión dávok vakcíny sú pravdepodobne vyššie, ako sa odhadovalo“.

O koľko vyššie, zatiaľ nie je známe a bude si to vyžadovať viac a kvalitnejších údajov od veľkých populácií.

Budú nezaočkovaní za liečbu platiť? Lengvarský sa snaží zmeniť jediné, čo tomu bráni!
Spoluúčasť pri financovaní liečby našťastie zatiaľ brzdí ústava! Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský však priznal, že za istých okolností je spoluúčasť na liečbe možná. Podarí sa šéfovi rezortu zmeniť legislatíva? Povinná spoluúčasť na... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Diana zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.