Rebríček TOP 10 najbrutálnejších vodcov doterajšej histórie (GALÉRIA)
27 | 01 | 2022 I Norbert Pančík

Celá história ľudstva je spätá s politickými vodcami a ich životmi. Niektorí chceli lepší život pre svojich poddaných, iní zase ukojiť svoje osobné ambície a ciele.  

Ich sebeckosť viedla ku genocídam a ničeniu životov. Stalina a Hitlera pozná azda každý, no sú aj takí, o ktorých budete možno počuť prvý krát. Tu je zoznam najhorších diktátorov všetkých čias.

10. ATILA – BIČ BOŽÍ

Attila bol počas neskorších rokov Rímskej ríše obávaným barbarom, ktorý priniesol terorizmus, ničenie, znásilňovanie a drancovanie do života miliónov nevinných ľudí. Po zavraždení svojho bratra Bledu sa stal jediným vládcom svojej ríše a napadol väčšinu Rímskej ríše. Zničenie mesta Nič bolo tak hrozné, že mŕtvoly upchali rieku Dunaj. Dezertérov napichoval na koly cez konečník a zjedol dvoch svojich vlastných synov.

Vtipné foto na zasmiatie. Budete sa REHOTAŤ na prasatách ;-)
Po dlhom dni v práci alebo počas nej prichádza čas na oddych. Vtipkári sa opäť vybúrili a vymysleli koláže fotiek s veselými komentármi. Zasmejte sa na vtipných fotografiach z aktuálnej politickej scény naprieč koalíciou, opozíciou a zachytáva aj... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

9. KIM ČONG-IL

Kim Čong-il je považovaný za jedného z najhorších despotov od čias Stalina. Po nástupe k moci v roku 1994 Kim zdedil zbedačenú Severnú Kóreu, ktorú sužoval hladomor. Namiesto toho, aby svojim ľuďom pomohol, minul peniaze krajiny na vybudovanie piatej najväčšej armády na svete a v procese nechal zomrieť milión svojich obyvateľov.

8. VLADIMIR IĽJIČ LENIN

Vladimir Lenin bol prvým vodcom a revolucionárom sovietskeho Ruska, ktorý zvrhol monarchiu a premenil Rusko na totalitný štát. Jeho masívna kampaň Červený teror bola vedená proti vtedajšej vládnucej triede, no tiež však potláčala aj roľníkov, priemyselných robotníkov, kňazov a každého, kto bol proti boľševickej vláde. Počas prvých mesiacov zomrelo 15 000 ľudí, kňazi a mníšky boli ukrižovaní a bolo bežnou praxou, že polícia uniesla manžela, aby ho manželka prišla vykúpiť svojim telom.

7. LEOPOLD II.

Leopold II bol kráľom Belgicka. No nazývali ho aj inak: Mäsiar Konga. V čase jeho vládnutia nebolo Kongo „objavené“ v pravom slova zmysle, a preto z neho túžil spraviť svoju kolóniu prostredníctvom belgických armád. Hoci fyzicky v Kongu nikdy nebol, mal na svedomí 10 miliónov konžských ľudí. Často nariadil svojej armáde, aby odrezala ruky „rebelov“.

6. POL POT

Vedúc kmeňovú komunistickú vládu v Kambodži, Pol Pot prenasledoval akademických pracovníkov, vedcov, učiteľov, obyvateľov miest, náboženských vodcov a prakticky každého, kto sa vzdelával a umiestnil ich do koncentračných táborov, kde boli hromadne popraveni. Odhaduje sa, že dva milióny ľudí zomreli na hlad, popravu alebo chorobu v rokoch 1975 až 1979.

Ministerka kultúry Milanová poriadne "prešvihla" termín (GALÉRIA)
Politici, no hlavne političky častokrát netušia, že neprezentujú len seba ale aj svojich voličov.Na margo tejto témy, sa mierneho prehrešku dopustila ministerka kultúry Natália Milanová. O jej prešľape informuje 1pluska.sk Nemá čas na... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Norbert Pančík

5. MAO CE-TUNG

„Revolucionár“ Mao Ce-tung riadil transformáciu Číny na komunistickú formu vlády. Ce-tung zaviedol masívnu pozemkovú reformu a skonfiškoval množstvo pozemky prostredníctvom násilia a teroru. Kedykoľvek, keď sa voči nemu zvniesla kritika, rýchlo sa rozčúlil. Jeho kampaň „Veľký skok“ viedla k intenzívnemu hladomoru v rokoch 1959 až 1961, čo viedlo k úmrtiu 40 miliónov ľudí.

4. USÁMA BIN LÁDIN

Ako jeden z najznámejších teroristov v histórii, Usáma bin Ládin vytvoril al-Káidu a uskutočnil niekoľko teroristických útokov proti Spojeným štátom. V roku 1998 nariadil bombardovanie amerického veľvyslanectva v Keni, pri ktorom prišlo o život 300 ľudí. A, samozrejme, nariadil útoky z 11. septembra, pri ktorých prišlo o život 3000 nevinných civilistov.

3. CISÁR HIROHITO

Cisár Hirohito bol japonským vodcom Japonska jedného z najhorších a najkrutejších vojnových zločinov v ľudskej histórii. Od Nankinského masakru, pri ktorom boli zavraždené a znásilnené tisícky ľudí, až po Jednotku 731, ktorá vykonávala hrôzostrašné biologické pokusy na ľuďoch. Cisár mal moc zastaviť všetky tieto zverstvá, ktoré vyústili do smrti 300 000 ľudí, no nespravil tak.

2. JOSIF VISSARIONOVIČ STALIN

Počas vlády Stalina v ZSSR boli vyvražďované milióny poľnohospodárov, ktorí sa odmietli vzdať svojej pôdy v prospech štátu. To tiež viedlo k hladomoru v Rusku, čo spôsobilo ďalšie milióny úmrtí. Pod jeho totalitným režimom rozšíril tajnú políciu, povzbudzoval občanov, aby sa navzájom špehovali a milióny poslal do Gulagu. Pod jeho brutálnym a tyranským režimom zomrelo dvadsať miliónov ľudí.

1. ADOLF HITLER

Prvé miesto určite nie je prekvapením. Adolf Hitler stal jedným z najznámejších zlých a deštruktívnych vodcov v ľudskej histórii. Tento nelichotivý titul si vyslúžil svojimi nenávistnými prejavmi, objednávkou Kristallnacht, bezohľadnou inváziou do európskych a afrických krajín a vyhladením miliónov Židov v koncentračných táboroch. Hitler zosobňuje nenávisť a zlo ako málokto iný. Celkovo mu historici dávajú za vinu smrť 11 miliónov ľudí.

Koľko ľudí je na tomto obrázku? 90% ľudí to neuhádne
Dokonca aj tie úplne jasné obrázky môžu mať malý detail, ktorý je ťažké odhaliť. Ak ste hrdí na svoju schopnosť všimnúť si detaily a vaše logické myslenie je prvotriedne, potom máme pre vás výzvu na dnes! Ale predtým, ako do toho skočíte, buďte... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD. 

MAO CE-TUNG
MAO CE-TUNG
biography.com/people/mao-tse-tung-9398142
POL POT
POL POT
history.com/topics/pol-pot
LENIN
LENIN
newworldencyclopedia.org/entry/Red_Terror
USAMA BIN LADIN
USAMA BIN LADIN
biography.com/people/osama-bin-laden-37172
STALIN
STALIN
history.com/topics/joseph-stalin
MAO CE-TUNG
POL POT
LENIN
USAMA BIN LADIN
STALIN