Párty na Downing Street: Chytil sa toho Scotland Yard. Tentokrát to zábava asi nebude (VIDEO)
26 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Londýnska polícia v súčasnosti vyšetruje tzv. aféru „party-gate", do ktorej boli zapletené britské vládne strany počas tvrdého lockdownu, informuje de.euronews.com.

Naposledy sa objavili správy o narodeninovej oslave premiéra Borisa Johnsona v júni 2020 - v tom čase bol v krajine vyhlásený tvrdý lockdown a boli zakázané stretnutia v interiéri pre viac ako dve osoby. Objavili sa aj správy o ďalších oslavách.

Šéfka polície Cressida Dicková uviedla, že polícia vyšetruje viacero „podujatí“, ktoré sa za posledné dva roky uskutočnili na Downing Street a v iných vládnych budovách. Je veľmi pravdepodobné, že sa pri tom porušili protikoronové predpisy. Skutočnosť, že prípady sa vyšetrujú, ešte neznamená, že sa automaticky zavŕšia aj uložením pokuty.

Stále sa bránil

Boris Johnson sa proti obvineniam vždy bránil. Narodeninová oslava bola len „krátke stretnutie“, na ktorom sa zúčastnil ani nie desať minút. Začal vlastné interné vyšetrovanie, ktoré sa teraz odkladá kvôli policajnému vyšetrovaniu. Premiér privítal skutočnosť, že vyšetrovanie teraz vedie aj Scotland Yard. Ako povedal, pomôže to vzdelávať verejnosť a urobiť za tým hrubú čiaru.

STO pozvánok na „lockdown drinky“ v záhrade na Downing Street. Unikol pozývací mail (VIDEO)
Ako vážne brala britská vláda pandémiu na jar 2020? Táto otázka sa opäť kladie po tom, čo sa ukázalo, že zamestnanci premiéra Borisa Johnsona boli pozvaní na uzavreté stretnutie v záhrade jeho kancelárie na Downing Street, informuje... Čítať ďalej
11 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Ako dlho sa ešte udrží vo funkcii?

„Premiér predstavuje národný rozvrat" – napísal na Twitteri líder opozície Keir Starmer a vyzval Johnsona na odstúpenie.

Johnson je kvôli vyšetrovaniu pod obrovským tlakom aj vo vlastných radoch. Okrem toho sa objavili ďalšie obvinenia, okrem iného z diskriminácie moslimskej ministerky. Predsedovi vlády hrozí hlasovanie o nedôvere, uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Íri zosmutneli: Zdražel im alkohol. U nás by whisky kúpili za polovičnú cenu
Štát si sľubuje od zvýšenia cien alkoholu menší počet ochorení, ktoré s ním súvisia, informuje portál pravda.sk. Íri by whisky kúpili o polovicu lacnejšie u nás Paradoxné je, že Íri za whisky vyrábanú v ich krajine zaplatia dokonca viac, ako keby... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.