Pápež František s podlomeným zdravím
27 | 01 | 2022 I Norbert Pančík

Pápež František sa necíti zdravotne v poriadku, trpí totiž so zápalom väzu na pravom kolene a preto je preňho bolestivé chodiť, napríklad po schodoch. Uviedol to v stredu pápež František počas pravidelnej generálnej audiencie, uvádza cas.sk

Svätý Otec si je vedomý, že tento typ zápalu obvykle postihuje ľudí vo vyššom veku. Je to vysvetlenie prečo v stredu nezišiel vo vatikánskej audienčnej sieni po schodoch, aby v mase ľudí pozdravil pútnikov. 

Pázežové problémy s chôdzou 

František, ktorý má problémy s chôdzou, pretože dlhodobo trpí ischiasom – zápalom sedacieho nervu –, spomenul bolesť nohy aj minulý týždeň, keď počas vtedajšej audiencie vysvetľoval, prečo zostáva sedieť. Podľa dostupných zdrojov má pápež vo zvyku sa ospravedlniť, keď sa nezúčastní na liturgických bohoslužbách, alebo keď pri udalostiach, ktoré si vyžadujú, aby stál, zostane sedieť. Pápež, sa vo všeobecnosti teší dobrému zdraviu. Vlani v lete však absolvoval operáciu, pri ktorej mu odstránili časť hrubého čreva, a v mladosti mu po prekonaní respiračnej infekcie mu dokonca odobrali časť jedného pľúca.

Tomáš Taraba venoval poslancovi Krúpovi status: Velikáni sa rodia raz za 100 rokov
Krátky príspevok na sociálnej sieti venoval poslanec NR SR, Tomáš Taraba (NS - Život) predsedovi Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Jurajovi Krúpovi (OĽaNO). Juraj Krúpa sa poďla Tomáša Taraba mal pred niekoľkými dňami vyjadriť, že: "...Vojna... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.