Kde len urobili Chybu? Malér na americkej lietadlovej lodi
25 | 01 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Pri pristávaní stíhačky na americkej lietadlovej lodi sa zranilo 7 námorníkov. Informuje agentúra TA SR.

Sedem príslušníkov amerického vojenského námorníctva utrpelo zranenia počas pristávania stíhacieho lietadla F-35C na palube lietadlovej lode USS Carl Vinson v Juhočínskom mori. Pilotovi sa podľa Námorníctva Spojených štátov (US Navy) podarilo bezpečne katapultovať, píše agentúra Reuters.

K incidentu podľa amerického námorníctva došlo počas "rutinnej leteckej operácie" v Juhočínskom mori. Pilot je v stabilizovanom stave. Do bezpečia ho dopravil americký vojenský vrtuľník.

Sedem zranených

Celkovo sa pri incidente zranilo sedem námorníkov, všetci sú mimo ohrozenia života. Vo vyhlásení amerického námorníctva sa ďalej uvádza, že troch z nich previezli do zdravotníckeho zariadenia vo filipínskej Manile. Zvyšných štyroch ošetrili na palube lode.        

Ako pripomína agentúra Reuters, "neviditeľné" viacúčelové stíhačky typu F-35C vyrába americká firma Lockheed Martin. Ide o variant určený na operácie z lietadlových lodí.

Zas sú niekde, kde nemajú čo robiť


Americké ministerstvo obrany (Pentagón) oznámilo, že dve skupiny amerických lietadlových lodí vstúpili do sporných vôd Juhočínskeho mora, aby tam absolvovali výcvik. Obe skupiny lodí, na ktorých čele stoja americké vlajkové lode USS Carl Vinson a USS Abraham Lincoln, začali svoj výcvik v Juhočínskom mori v nedeľu.

Skupiny amerických lodí absolvovali podľa agentúry AFP minulý týždeň výcvik aj spolu s japonským námorníctvom vo Filipínskom mori, teda v oblasti, ktorá zahŕňa aj vody na východ od Taiwanu. Taiwan pritom v pondelok informoval, že Čína vyslala v nedeľu do jeho vzdušnej obrannej zóny (ADIZ) 39 bojových lietadiel. Dodáva TA SR.

Takže ani noha, páni Korčok, Naď a spol? Biden chce do východnej Európy poslať tisíce vojakov!
Prezident USA Biden zvažuje nasadenie až 5000 amerických vojakov vo východnej Európe. informuje o tom český web prvnizpravy.cz. Americký prezident Joe Biden zvažuje nielen nasadenie amerických vojakov ale tiež lodí a lietadiel vo východnej Európe... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

_________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.