Takže ani noha, páni Korčok, Naď a spol? Biden chce do východnej Európy poslať tisíce vojakov!
25 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Prezident USA Biden zvažuje nasadenie až 5000 amerických vojakov vo východnej Európe. informuje o tom český web prvnizpravy.cz.

Americký prezident Joe Biden zvažuje nielen nasadenie amerických vojakov ale tiež lodí a lietadiel vo východnej Európe a pobaltských štátoch. Očakáva sa, že rozhodnutie padne tento týždeň.

"Píše o tom New York Times s odvolaním sa na zdroje z americkej administratívy." Informuje o zdroji informácie web prvnizpravy.cz.

Šialenstvo tupcov

O takomto scenári sa uvažuje kvôli rastúcim obavám z možnej ruskej invázie na Ukrajinu, uviedol denník.

Čo na to páni Naď a Korčok o "jedinej nohe cudzieho vojaka, ktorá sem nevstúpi bez súhasu SR"?

Podľa článku v sobotu 22. januára na schôdzke vo vidieckej rezidencii amerického prezidenta Camp David predložili vysokí predstavitelia Pentagonu Bidenovi niekoľko možností, ako konať. Zahŕňajú vyslanie 1000 až 5000 vojakov do východoeurópskych krajín s možnosťou „desaťnásobného navýšenia“ ich počtu, ak sa situácia zhorší.

Epidémia šialenstva zasiahla (nielen) amerických vodcov

Žiadny zo zvažovaných variantov pritom nepočíta s rozmiestnením ďalších amerických jednotiek na území Ukrajiny. (Tak asi na území jej susedov - pozn. red. HD - a potom už si stačí len niekde prečítať, s kým má spoločné hranice Slovenská republika.)

"Ak by na to Biden pristúpil, bol by taký krok „bodom obratu“ pre administratívu amerického prezidenta, ktorá až do tejto chvíle zastávala voči Ukrajine nenápadný postoj v strachu, že Rusko vyprovokuje. Pretože ale rozhovory medzi ruskými a americkými predstaviteľmi zlyhali, administratíva sa rozhodla od tejto stratégie upustiť", píše podľa prvnizpravy.cz The New York Times.

Tak kam ich budú posielať, ešte raz sa pýtame!

Joe Biden vylúčil pri rozhovore s Vladimirom Putinom 8. decembra 2021 vstup amerických jednotiek na Ukrajinu na ochranu pred „ruskou inváziou“.

Veľká Británia sa nechystá vyslať vojakov na Ukrajinu v prípade ruskej invázie, povedal vicepremiér Dominic Raab v rozhovore pre Sky News. Doplňuje informácie český portál prvnizpravy.cz.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/24/ide-sa-do-vojny

__________________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.