Gen. Viktorín (hnutie Republika): TOTO nie je náhoda!
23 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Generál Jozef Viktorín (Republika) hovorí v súvislosti s marcovou realizáciou cvičenia Saber Strike o výsmechu občanom.

To sa bude konať na Lešti, na letisku Sliač a na cvičisku v Leviciach.

Dobre načasované

"Zúčastní sa ho 3000 vojakov a približne 1000 kusov techniky." Píše gen. Viktorín, aby sme mali predstavu o rozsahu cvičenia, no vzápätí pripomína: "Vezmite si ako je to načasované: schválenie vládou, minister obrany poslušne letí do Ameriky dať na podpis a posunutie do parlamentu. A po možnom ukončení administratívnych krokov okamžite začína spoločné cvičenie. Verte, že to nie je náhoda. Preto slová GŠ OS SR, že cvičenie nesúvisí s dohodou, sú iba výstrelom do vzduchu. Potom tu platí, že niekto asi niečo zle naplánoval, keď to nemá súvisieť s dohodou alebo veľmi dobre, keď to s dohodou súvisieť malo."

Poznáte slovenské nárečia?
Nemusíte byť etnológom, aby ste vedeli, že "čo riava, to iná vrava". Mladí mnohokrát naše jazykové dedičstvo považujú za sedláčinu, hanbia sa "hutoric", alebo "vyprávať". Tak ako poznáte vy špecifické slovíčka nárečí našej rodnej reči? 1,... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Obrana teritória

"Je veľmi zaujímavé, že  Slovensko sa takisto zapojí do širšej série cvičení od Pobaltia cez Poľsko, Českú republiku až po Rumunsko. Že Vám to nič nepripomína?" Pýta sa J. Viktorín a hneď ponúka aj odpoveď: Dotýkame sa východného krídla NATO. To znamená, že ideme cvičiť obranu teritória."

Máme sa báť?

"V napätej situácii dnes medzi Ruskom a USA organizovať cvičenie v počte 3000 osôb a 1000 kusov vojenskej techniky nemá širší kontext? Alebo len robíme to isté, čo vytýkame druhej strane?" Napadajú otázky človeku, ktorý tomu nepochybne rozumie "Nemám v obľube jalové reči, no spomenuté rozhodnutie a komentár GŠ mi ich do značnej miery pripomína."

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

Galéria osobností na moste? Áno. V tomto slovenskom meste
Tridsaťosemročný Erik žije v Košiciach. Počas pandémie sa rozhodol skrášliť mest, ktorý vedie na sídlisko Dargovských hrdinov. Na jeho pilieroch nájdete mnohé známe tváre vytvorené pomocou sprejov. Prečo vlastne? Autor pre Nový čas hovorí, že... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Eka Balaskova