Pán minister, chutí vlastná medecínka?
23 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Nedávno sa objavilo video spred troch rokov, kde I. Matovič, vtedy ešte poslanec volá po referende kvôli americkým základniam a všetkému, čo dohoda, ktorú teraz minister Naď pretláča.

Ten pán Naď, ktorý na videu stojí za Matovičom a prikyvuje mu ako cvičená opička.

Tak ako je to s tou dôveryhodnosťou USA?

Dnes vláda hovorí o Američanoch, že sú dôveryhodný, dokonca strategický partner. Neprecitol Igor Matovič pred troma rokmi práve z tohto názoru? Na tlačovke v marci 2019 totiž povedal aj to, že:  "USA spôsobili to, že rozvrátili krajiny ako Líbyu, ako Irak, následne Sýriu, Egypt. Na troskách týchto rozvrátených štátov vznikol Islamský štát a stovky tisíc ľudí zbytočne zomreli."  Vtedy povedal aj: "Precitol som z toho, že USA sú garantom bezpečnosti a zárukou medzinárodnej stability. Podľa môjho názoru, USA sú dnes chaos svetovej politiky a nie jej majákom." 

Pravda o amerických základniach na Slovensku

Pod takýmto názvom uverejnil aj web OĽaNO v roku 2019 článok. I. Matovič v ňom písal: "Môžem potvrdiť, že ak bude hnutie OĽANO vo vláde, tak tu bez predchádzajúceho súhlasu ľudí v referende žiadne zahraničné vojenské základne nebudú. Voláme však po zodpovednom prístupe, odmietame klamanie a strašenie ľudí. Aj preto vyzývame ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka, aby zverejnil najdôležitejšie témy, o ktorých sa pri vyjednávaní rokuje a tiež obhajované pozície SR. Záujem verejnosti je pochopiteľný a treba jej vyjsť v ústrety." Pred voľbami do EP I. Matovič spomenul aj to, že k "Rusku a ani k Amerike netreba vzhliadať ako ku garantom bezpečnosti."

Gen. Viktorín (hnutie Republika): TOTO nie je náhoda!
Generál Jozef Viktorín (Republika) hovorí v súvislosti s marcovou realizáciou cvičenia Saber Strike o výsmechu občanom. To sa bude konať na Lešti, na letisku Sliač a na cvičisku v Leviciach. Dobre načasované "Zúčastní sa ho 3000 vojakov a... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Prvý bol Štubniak

Po Jurajovi Štubniakovi sa ozval aj Erik Kaliňák (Smer-SD): "Názorové saltá začínajú byť v našej politike v móde, obzvlášť ak ide o americké záujmy. V Igorovi Matovičovi sa je ťažko vyznať a keďže nie som psychiater, môžem sa len pýtať. Kam sa podel jeho postoj k zahraničnej politike USA, keď dnes dvihol obe ruky za odovzdanie našich vojenských letísk, ktoré sa stanú americkými základňami?" Citujú Topky Kaliňáka.

Aspoň raz dodržte slovo!

To je výzva Petra Pellegriniho (Hlas-SD), ktorý ju ministrovi financií a premiérovi adresoval z domácej karantény. "Vážený pán Matovič! Dodržte aspoň raz svoje verejne dané slovo. Iniciujte v Národnej rade referendum o vojenských základniach a Hlas plne podporí jeho vyhlásenie. Ak bude koalícia s opozíciou spoločne presviedčať ľudí, aby na takéto referendum prišli, garantujem vám, že bude úspešné. Poďme sa teda ľudí spýtať, či si želajú vojenské základne na Slovensku – presne tak, ako ste im to pred troma rokmi sľúbili!" napísal Pellegrini.

Prikyvovač z pozadia sa ozval tiež

Ten sa snažil ľudí upokojovať: "Ľudia sa nemajú čoho báť, opakujem, žiadne základne a problémy pre región. Príde k modernizácii letiska Sliač, zavedieme opäť civilné lety, letisko bude v rukách Slovenskej republiky a to platí." Vytiahol dokonca aj obrannú zmluvu s Ruskom: "Dohody o obrannej spolupráci uzatvára Slovenská republika úplne štandardne. Má ich podpísaných veľa s rôznymi krajinami. Túto konkrétnu s Ruskou federáciou uzavrela SR už v roku 1993. Neverte klamárom, že sa tu chystajú americké základne, že sem môžu prísť jadrové zbrane, a podobným klamstvám od farizejov zo Smeru, Hlasu či od extrémistov. Sami podobných zmlúv podpísali mnoho," dodáva. A my si dobre uložme tento článok, hoci keď bude nedaj Bože treba pripomenúť mu jeho slová, už môže byť neskoro.

R. Raši sa vzácne zhodol s Gröhlingom
V dnešnej relácii Na telo s Michalom Kovačičom sa stretli minister školstva Branislav Gröhling (SaS) a poslanec Richard Raši (nezaradený; Hlas-SD). Skrátenie karantény Zhodli sa na ňom obaja hostia, pričom minister Gröhling očakáva, že k nemu... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.