Publicista Roberts - "Biden si robí z Európy idiotov a darí sa mu to"
23 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Pred niekoľkými dňami vás, milí čitatelia, enormne zaujal článok s titulkom "Odkaz amerického publicistu všetkým rusofóbom..." (link na článok nájdete na konci textu). Preto dnes ponúkame ďalší zaujímavý postreh Paula Craiga Robertsa, tentoraz k tomu, ako si Európa nechá zo seba robiť blbca.

Paul Craig Roberts je americký ekonóm a spisovateľ. Zastával funkciu  poradcu kabinetu vo federálnej vláde Spojených štátov, ako aj učiteľské pozície na niekoľkých univerzitách v USA. Je propagátorom ekonomiky, myšlienkovo stojí na strane odporcov agresívnej zahraničnej politiky USA. Redakcia HD vyberá z jeho názorov, publikovaných na webe prvnizpravy.cz.

Ak Biden vojnu nechce, prečo ju provokuje?

V týchto dňoch sme priamymi svedkami toho, ako falošnými správami o Rusku pripravujú klamári tretiu svetovú vojnu. Ak tá príde, bude to posledná vojna ľudského rodu. A za zánik nášho sa svet poďakuje klamárom", píše v citovanom komentári americký publicista Paul Craig Roberts.

Blinken je nezodpovedný

"Všimnime si nezodpovedného ministra zahraničných vecí Blinkena. Práve teraz na televíznych obrazovkách varuje personál amerického veľvyslanectva v Kyjeve, že ruské jednotky a tanky môžu v ktoromkoľvek momente prekročiť ukrajinské hranice. Uisťovanie o ruskom vpáde na Ukrajinu je napokon trvalkou americkej propagandy už dlhšiu dobu." (A Slovenský mainstream do úmoru papagájuje iba takéto informácie - pozn. red. HD.)

USA môžu, no nechcú

"Ak Blinken tomu, čo hovorí, skutočne verí, prečo USA nepredídu nimi očakávanej invázii tým, že poskytnú Rusku bezpečnostnú ochranu a budú súhlasiť so zastavením ďalšej expanzie NATO? A prečo namiesto takéhoto riešenia udržujú pri živote ukrajinské sny o tom, že sa Ukrajina raz stane členom NATO? A prečo posielajú na jej územie ďalšie zbrane a ďalší svoj vojenský personál, ktorý ukrajinských vojakov učí, ako majú tieto zbrane používať?"

Zdá sa, že Blinken konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou chce

"Keď si túto otázku položíte, ponúka sa niekoľko odpovedí. Už iba hrozba tej vojny upevňuje panstvo Washingtonu nad Európou, zaručuje vyšší rozpočet i moc vojenskobezpečnostného komplexu a vylepšuje Bidenove upadajúce vyhliadky vo voľbách."

Na čom sa Lavrov a Blinken v Ženeve dohodli

"Biden je to, čomu hovoríme pokazený tovar, a často sa zdá, že sa neorientuje ani v čase ani v priestore. Súhlasil s príchodom mnohých cudzincov do Ameriky a poslal ich do červených (Trumpových) štátov. Poštval proti sebe mnohých svojim vyhlásením o povinnosti očkovania proti Kovidu, rovnako ako súdnym stíhaním niekoľkých stoviek Trumpových stúpencov, označených ním za „povstalcov“, či znormalizovaním sexuálnej perverzie, keď osoby, ktoré s ňou mali čo do činenia, menoval do vysokých štátnych funkcií."

Vojna ako záchranné koleso 

"A tak sa pre Demokratov stala vojna niečím, čo by ich mohlo zachrániť. Pozor! Rusi prichádzajú! A na Ukrajinou sa nezastaví! A tak ďalej. Počas vojny sa ľudia stavajú za svojho prezidenta. A práve toto je oným prijateľným aj pravdepodobným dôvodom, prečo sa Washington stavia k bezpečnostným obavám Ruskaako hluchý a slepý a namiesto toho, aby počul a videl, vzťahy s Ruskom svojimi zásielkami zbraní Ukrajincom i plánom spoločných manévrov s nimi ďalej zhoršuje. A my sa stávame svedkami toho, ako sa vojna rozhorieva zo sebeckých dôvodov." Vyjadril sa Paul Craig Roberts je americký ekonóm a spisovateľ, ktorého názory publikoval český web prvnizpravy.cz.

Odkaz amerického publicistu všetkým rusofóbom sveta a najmä bývalého východného bloku
Americký publicista a účastník komisií z čias karibskej krízy P.C.Roberts sa verejne pýta: "Je možné dôverovať zahraničnej politike, vykonávanej rusofóbmi?" Paul Craig Roberts: "Ak sa Biden 19. januára vyhrážal v televíznom vysielaní Rusku... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

_________________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.