Odkaz amerického publicistu všetkým rusofóbom sveta a najmä bývalého východného bloku
21 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Americký publicista a účastník komisií z čias karibskej krízy P.C.Roberts sa verejne pýta: "Je možné dôverovať zahraničnej politike, vykonávanej rusofóbmi?"

Paul Craig Roberts: "Ak sa Biden 19. januára vyhrážal v televíznom vysielaní Rusku katastrofálnymi dôsledkami aj tým, že v prípade, že vtrhne na Ukrajinu, ponesie plnú zodpovednosť, vyprovokoval otázku, prečo plnú zodpovednosť neniesol Washington, keď vtrhol do Afganistanu a Iraku, alebo keď vykonal prevrat na Ukrajine?"

"Áno, bol to Washington, ktorý anektoval Ukrajinu, nie Rusko." Všíma si český web prvnizpravy.cz vyhlásenia vplyvného publicistu a odborníka na zahraničnú politiku, Paula Craiga Robertsa.

Je tu iba Rusko?

"A vôbec! Ako to príde, že je to vždy len a jedine Rusko, ktoré má v prípade anexie čohokoľvek a kamkoľvek niesť plnú zodpovednosť? USA sa nič takého netýka?" Pýta sa Roberts. "A ako chce Biden urobiť Rusko zodpovedným a ako chce privodiť Rusku katastrofálne dôsledky?"

Americké agresie sú demokratické?

"Washington nedokázal poraziť niekoľko tisícov ľahko ozbrojených Talibáncov, ani Viet Kong, a pred 70 rokmi nič nezviedol ani s čínskou armádou v Kórei. Nikto na svete si nemyslí, že Washington dokáže poraziť ruskú armádu. No a ak to s výhodou prekvapivého útoku nedokázal ani vysoko disciplinovaný a motivovaný wehrmacht, nedokáže to žiadna krajina." Varuje Roberts.

Opäť tupý hluchý slepý a propagandistický mainstream

"Všimnime si, že žiadne z našich prostitujúcich médií sa Bidena nespýtalo, prečo vybral svoje NIE na uspokojenie bezpečných potrieb Ruska a tým aj na zmiernenie súčasnej situácie? Prečo sa Washington rozhodol pre NIE, keď ide o to, dať šancu mieru? Toto je totiž otázka pre našu dobu, ktorú však nikto nepoložil." Pripomína v prebratom článku na webe prvnizpravy.cz Roberts.

Rusofóbi sú ideologickí kripli

"Takéto a prípadné podobné otázky Američanov ani len nenapadajú, pretože už boli zindoktrinovaní k tomu, aby videli Rusko ako svojho nepriateľa. Je to postoj, zdedený zo Studenej vojny 20. storočia. Američania (a všetci ich riťolezci v bývalom východnom bloku v Európe - pozn. red. HD) si jednoducho zvykli považovať Rusko za nepriateľa. A v dôsledku tejto skutočnosti nevidia žiadne nebezpečenstvo súčasnej situácie, keď tvorcovia americkej zahraničnej politiky, najmä minister zahraničných vecí Blinken, či jeho námestníčka Nulandová, sú rusofóbovia, až po vlasy na hlave bublajúci nenávisťou k Rusku." Znie ďalší citát amerického publicistu.

S nenávisťou sa o demokracii hovoriť nedá

Keď ľudia, poverení kritickými rokovaniami s druhou stranou, sú pohltení emotívnou nenávisťou k druhej strane, rovnováha sa stráca, emócie prevážia nad rozumom a šance na akékoľvek dohovory miznú.

"Ako niekdajší člen studenovojnovej Komisie môžem povedať, že členovia tejto komisie boli protisovietski. Avšak každý z nás rozumel aj tomu, že ak dovolíme, aby v situácii akútneho nebezpečenstva vzniku jadrovej vojny v nás prevážili emócie nad rozumom, stane sa situácia nezvládateľnou. Výzvou pre nás teda bolo hrozby upokojovať a nie ich eskalovať."

Američania a ich nohsledi zničili čo sa dalo

"Po páde Sovietskeho zväzu prevzali americkú zahraničnú politiku neokonzervatívci, zlikvidovali všetky dohody o kontrole zbrojenia, vypracované počas Studenej vojny, a takto vo zvyšovaní napätia pokračovali ďalej, až k momentu, keď Clintonov režim porušil sľub americkej vlády o tom, že sa NATO nepohne k hraniciam Ruska." Pripomína autor.

"Rusko na takýto vývoj reagovalo trpezlivo a jeho sila súčasne rástla. Takže dnes je Rusko prvotriednou vojenskou mocnosťou, podporovanou druhou prvotriednou vojenskou mocnosťou - Čínou. A Washington žije v ilúzii o svojej všemohúcnosti."

Stav ako vyšitý pre katastrofu

"A pritom by sa situácia dala extrémne ľahko zmierniť. Rusi nežiadajú nič viac, než pocit svojej bezpečnosti. Dali jasne najavo, že už dlhšie nebudú znášať nebezpečenstvo, v ktorom dnes žijú. Nežiadajú, aby sa Ukrajina či východná Európa, či západná Európa dali na ich stranu. Povedali to jednoducho: „Odstúpte od nášho prahu“."

"Je to žiadosť, ktorú je možné ľahko splniť. Prezident John F. Kennedy pred mnohými desaťročiami nutnosť takéhoto kroku vnímal."

Zastavte rusofóbov, nech sú kdekoľvek!

Na záver v článku, ktorý prevzal český web prvnizprabvy.cz a ktorého autorom je americký publicista Paul Craig Roberts sa píše: "Fakt, že politika Washingtonu spolu s neokonzervatívnou slepou nenávisťou k Rusku znemožňujú akýkoľvek rozumný dialóg, otvára široký priestor pre chybné výpočty, ktoré môžu privodiť zánik života na Zemi. Za tento risk zisky a moc amerického vojenskobezpečnostného komplexu celkom iste nestoja."

Hodiny posledného súdu: Ako blízko sme ku koncu sveta?
Napriek snahám o zelenšiu planétu sa nič nemení! Ručička symbolických hodín posledného súdu (Doomsday Clock), ktoré ukazujú, ako blízko je naša planéta k úplnému zničeniu, je stále 100 sekúnd pred polnocou. Ručičky hodín zostávajú rovnako... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

____________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.