Kollár slušne zarába na štáte! Pozrite, koľko si jeho rádiá pripísali na účty
22 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Je to veru drahá nevesta! Kollárovým firmám sa od volieb naozaj darí. Šéf parlamentu Boris Kollár sa totiž ani po obsadení vysokej politickej funkcie nevzdáva svojho biznisu. Práve naopak! Pozrite ako mu vynáša obchodovanie so štátnymi podnikmi.

V hre sú státisíce

Lotériová spoločnosť Tipos, ktorej stopercentným vlastníkom je rezort financií, od volieb vo veľkom obchoduje s firmami, ktoré vlastní práve Kollár. V Centrálnom registri zmlúv (CRZ) boli pred pár dňami zverejnené reklamné zmluvy Tiposu na rok 2022, v nich sa objavili aj firmy, ktoré vlastní predseda parlamentu, píše denník Plus1Deň.

Za propagáciu štátnej firmy má v priebehu roka dostať Kollárovo Fun Rádio 168-tisíc eur. Ďalších 96-tisíc si pripíše na účet Rádio Vlna, ktoré od októbra tiež patrí do balíka aktív lídra strany Sme rodina. Za posledné dva mesiace dostali Kollárové rádiá od štátnych firiem zákazky v celkovej hodnote 320-tisíc eur.

Riadia sa podľa toho, čo funguje na trhu

„Pri uzatváraní zmlúv o reklamnej spolupráci sa riadime trhovo a podľa štandardných postupov, pričom sa orientujeme striktne na efektivitu vynakladaných financií," vysvetlilo tlačové oddelenie Tiposu.

Fico je krstným otcom! Vyšla kniha Byť kajúcnikom sa oplatí (FOTO)
Autor ani nemohol nájsť vhodnejšieho krstného otca! V časoch, keď na Slovensku pojem ´právny štát´ ide akosi do ústrania a masový fenomén kajúcnikov do popredia, vychádza kniha Ľudovíta Števka Byť kajúcnikom sa oplatí. A pokrstil ju 20. januára... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Spolupráca Fun Rádia s Tiposom však vyvolávala otázniky aj v minulosti. V lete 2020 líder strany Dobrá voľba a exminister zdravotníctva Tomáš Drucker upozornil na zmluvu medzi Tiposom a Fun Rádiom. Na jej základe malo rádio odvysielať reklamné spoty v celkovej hodnote 240-tisíc eur.

Vraj ešte dostali zľavu 

Štátna firma sa vtedy bránila tým, že podobné zmluvy má aj s inými rádiami a garantovaný rozpočet pre Fun Rádio je porovnateľný s ostatnými médiami. Kollár vtedy uviedol, že suma 240-tisíc eur je klamstvo a štátna firma získala od Fun Rádia 40-percentnú zľavu.

Do portfólia Fun Rádia tiež patrí spolupráca priamo s rezortom financií, s ktorým vlani v auguste podpísalo zmluvu „na zaradenie a odvysielanie komunikátov" v sume takmer 117-tisíc eur.

"Odbornosť" Oľano doslova dorazila už aj SAK
Odbornosť OĽaNO doslova dorazila už aj Slovenskú advokátsku komoru. Ide o návrh poslanca Petra Kremského, ktorého predmetom je zavedenie novej skupiny poskytovateľov právnych služieb – právnych poradcov. Slovenskej advokátska komora (SAK) k... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Názor politológa

"Namieste by bolo porovnať tržby Kollárových firiem so štátom pred a po voľbách," upozorňuje politológ Jozef Lenč. Tieto informácie však v CRZ nie sú zverejnené. 

„Osobne sa domnievam, že vysoký ústavný činiteľ by nemal vlastniť firmy, ktoré majú možnosť dostávať peniaze z verejných financií, štátne zákazky. Vytvára to minimálne podozrenia alebo predstavu v očiach verejnosti, že politik využíva výhody svojho postavenia," myslí si odborník. Upozorňuje, že tento príklad je v protismere predvolebným deklaráciám o zmenách a znižuje dôveru voličov.

Šeliga sa Žilinkovi vyhráža ústavnoprávnym výborom! Neuveríte za čo
Žilinka mu nedá spávať! Poslancovi parlamentu Jurajovi Šeligovi stále vŕta v hlave cesta generálneho prokurátora do Ruska. Jeho plány sú vraj výsmechom našim spojencom. A ktorým? "Podľa zverejnenej dohody, ktorú Maroš Žilinka podpísal v Moskve sa... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Vyjadrenie Borisa Kollára

„Všetky zmluvy sa riadia podľa percent a podielu trhu. Treba si uvedomiť, že Rádio Vlna a Fun Rádio nie je Boris Kollár, ale 150 zamestnancov a spolupracovníkov v primare a súťažia na otvorenom trhu," vysvetľuje šéf parlamentu.

Podľa neho si musíte uvedomiť, že podiel počúvanosti týchto staníc je vyše 20 percent trhu, čo znamená, že ich denne počúva cca milión poslucháčov. A to znamená, že majú mať aj relevantný podiel z trhového koláča a nie na základe kontaktov. 

"Z môjho postu nemám absolútne žiadny dosah na uvedené zmluvy a teda je to pre mňa irelevantná otázka a nebudem sa ňou zaoberať. Ak zistíte, že tieto rádiá majú neprimeraný podiel, potom sa ozvite,” uzavrel Kollár svoje vyjadrenie pre denník.

Igor Melicher: Naď môže byť mernou jednotkou dezinformácie a konšpirácie! A čo na to minister?
Za svoj komentár dostal od ministra obrany ban! Člen Mladých sociálnych demokratov Igor Melicher sa na sociálnej sieti posťažoval na ban od Jaroslava Naďa. Za čo to bolo? "Doslova som mu v komentári napísal, že za svoj status môže byť mernou... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.