Párty na policajnej stanici: Bol vinník potrestaný? Neuveríte, ako skončil!
20 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Vinníka dokonca povýšili! Tak to sa môže stať naozaj iba na Slovensku. Kauza žúrky policajného šéfa s dievčatami na policajnej stanici v Pezinku pokračuje. Oficiálne ju síce policajné prezídium ututlalo, no mnohým zdvihlo mandle jeho povýšenie. Ako to vysvetľuje Krajské riaditeľstvo policajného zboru?

Mnohí sa pamätajú na žúr s dievčatami na policajnej stanici v Pezinku. Dve mladé dievčatá skončili po fláme v kancelárii policajného riaditeľa na obvodnom oddelení Policajného zboru. Podľa fotografií, ktoré zverejnili, si to pekne užili, píše denník Plus1Deň.

Hoci kauzu žúrky policajné prezídium považuje za uzavretú, do redakcie prišli maily, ktoré poukazujú na niečo iné.

Čo sa vlastne stalo?

Ženatý policajný šéf v lete 2016 zbalil na diskotéke dve dievčatá a všetci traja skončili v jeho kancelárii. Dievčatá to zobrali ako recesiu. Vyobliekali sa do policajných uniforiem a fotili sa.

Fotografie aj so štipľavým komentárom zverejnili na internete. „Takto len my môžeme ukončiť sobotnú žúrku! Do p***. Cela predbežného zadržania,“ napísali vtedy.

Triediť sa má odpad, nie ľudia
"S absolútnym pokojom v duši a bez hnevu či agresivity voči ľuďom, ktorí prijímajú protipandemické opatrenia, verejne vyhlasujem, že neprijmem pozvanie na žiaden festival, besedu, čítačku či kongres a ani nebudem prednášať, ak bude platiť... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Keď vytriezveli, povedali, že mali poriadne vypité, takže si na noc s mužom zákona príliš nepamätajú. „Dali sme sa asi do reči a potom nás zavolal na policajnú stanicu. Tak nejako to bolo, keďže sme sa tam dostali,“ povedala vtedy Dominika. Podriadení pezinského policajného riaditeľa vtedy tvrdili, že to nebol jeho prvý výstrelok. 

Vinníka dokonca povýšili! To kauzu oživilo

Pred pár dňami denník do redakcie dostal zaujímavý mail. Jeho autor písal, že má informácie o tom, ako celá kauza dopadla.

„Z policajného prezídia nariadili, že kontrolu budú vykonávať oni, a nie priami nadriadení na Okresnom riaditeľstve PZ. Výsledok kontroly potom išiel úplne do stratena a riaditeľovi sa nič nestalo, dokonca v tom roku dostal aj odmeny,“ povedal zdroj s tým, že keby ho boli čo i len pokarhali, zo zákona nemá celý rok na odmeny nárok.

Česi vyzliekli donaha slovenskú vládnu lož o jej "mandáte"
Česi s odporom registrujú, čo si všetko dovoľuje Matovičova vláda na Slovákov. Nie je im to ľahostajné. Napríklad historik spisovateľ a prekladatel Marek Pavka publikoval názor o jednom veľkom vládnom podvode na Slovákoch. Áno, týka sa Dohody o... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

„To je nehoráznosť, že on nám má byť vzorom. Pritom my sme dostali zrážky zo mzdy a nevideli rok odmeny len preto, že sme si nedali na hlavu šiltovky pri odchode z oddelenia,“ rozčuľoval sa zdroj. Podľa neho sa celá kauza ututlala.

Uzavretá záležitosť

Policajné prezídium to však považuje za uzavretú vec. „Zo strany Odboru kontroly Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave bolo vykonané riadne prešetrenie udalosti a v ďalšom konaní bolo menovanému príslušníkovi Policajného zboru zo strany priameho nadriadeného uložené disciplinárne opatrenie,” povedal k tomu Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Konkrétne mu znížili služobný plat na dva mesiace o 10 percent.

„Menovaný je doposiaľ aktívne slúžiacim príslušníkom Policajného zboru, pričom jeho aktuálne služobné zaradenie je výsledkom riadneho výberového konania v zmysle príslušných platných predpisov,“ dodal Szeiff.

Výber najdesivejších miest na Slovensku. Vedeli ste o nich?
Ak ste vyznávačom strašidelných príbehov, záhadných a tajomných miest, starých legiend,tak ste na správnej adrese. V tomto zostavenom rebríčku sa dočítate o tých (naj) miestach Slovenska, ktoré sú miestami doslova a dopísmena až desivé. Poradie je... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Norbert Pančík

Nadriadený má byť autoritou!

Podľa bývalého kriminalistu Mateja Snopka ide o veľmi smutný prípad dokazujúci, aké zlé vzťahy sú na polícii.

„Ideálne má ísť v polícii o ´vojakov´, a ´otca veliteľa´ tvoriacich jednotku bojujúcu proti zločinu a chrániacu občanov. Ak sú vzťahy vážne rozladené, občania majú namiesto ochrancov kolektívy rozhádaných a nešťastných ľudí,“ hovorí Snopko.

Dodáva, že nadriadený príslušník Policajného zboru má byť autoritou. "Kedysi to – a nie bezdôvodne – bolo tak, že šéfom sa zvyčajne stal starší policajt s prirodzenou autoritou a dlhou praxou."

„Nedá mi nekomentovať to – ak nejakí policajti nedostali odmeny len preto, že nemali na hlave čiapku pri odchode z oddelenia, je to naozaj komédia, lebo dobrého žandára nerobí správne nasadená čiapočka. To je o niečom celkom inom,“ vyjadril sa kriminalista s tým, že takéto niečo poukazuje na poriadne rozhasené vzťahy na polícii.

Juraj Draxler: Vyrastieme raz natoľko, aby sme sa zbavili plytkých propagandistov?
"Chcú byť cool tým, že sa pridajú na stranu niekoho mocného. A niekde je v pozadí aj občasná materiálna podpora, rôzne ceny, napríklad. Teším sa na moment, keď ako spoločnosť vyrastieme dostatočne na to, aby sme sa týchto plytkých propagandistov... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.