Triediť sa má odpad, nie ľudia
20 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

"S absolútnym pokojom v duši a bez hnevu či agresivity voči ľuďom, ktorí prijímajú protipandemické opatrenia, verejne vyhlasujem, že neprijmem pozvanie na žiaden festival, besedu, čítačku či kongres a ani nebudem prednášať, ak bude platiť podmienka, že nezaočkovaní ľudia, ktorí sú ochotní spraviť si test, nemajú právo zúčastniť sa kultúrnej akcie." Píše pokojne a civilizovane na sociálnej sieti Pavel Hirax Baričák.

"Rozum a logika mi vraví, že zaočkovaný človek, no bez aktuálneho testu môže covid pokojne šíriť, tak ako to, že nezaočkovaný človek nemá právo si test spraviť a navštíviť koncert či inú kultúrnu akciu? Odmietam sa stať súčasťou segregovania a delenia ľudí na takých a onakých, stať sa súčasťou vydierania (znie to tvrdo, ale v mnohých prípadoch je tento výraz pre náš štát adekvátny), aby sa ľudia dali očkovať treťou, štvrtou či koľkou dávkou."

Triediť sa má odpad, nie ľudia

"Hnevu, polarizácie a triedenia ľudí je tu už dosť, no triediť sa má odpad, nie ľudia. Plne rešpektujem hocijaké rozhodnutie človeka, či sa očkovať dal alebo nie. Každý má právo sa rozhodnúť, je to výsledkom jeho vnútorného sveta. Nie je v súlade so mnou kohosi posudzovať, súdiť, komusi čosi nanucovať a lámať ho cez koleno. Sám to nerobím, je mi nepríjemné, keď sa to ktosi pokúša robiť so mnou a preto sa ani nestanem koliečkom mechanizmu tohto netolerantného tlaku, šírenia strachu, vytesňovania ľudí na okraj, lynčovania, manipulovania, ponižovania, delenia..." Píše PHB.

Držme spolu

"Držme spolu, rešpektujme sa, pri rôznych postojoch slušne komunikujme. Okolo nás vládne chaos, ktorý sa dá zvládnuť jedine poriadkom, nie prijímaním chaotických, nezrozumiteľných, protichodných a nelogických opatrení, ktoré zmätok iba násobia. Ekonomika, školstvo, šport, zdravotníctvo a kultúra dostávajú týmto konaním našej vlády a politikárčením absolútne na frak. No najhoršie na tom je, že sme ako spoločnosť rozhádaní, rozdeľovaní, triedení. Nedovoľme, aby sa kvôli politikom a ich konaniu rozdelili rodiny, priateľstvá, prijmime opačné názory, vnímajme sa, rešpektujme."

My, radoví ľudia, zostaňme ľuďmi aj v neľudskom štáte

 "Cením si a ďakujem za pozvania a maily od kultúrnych stredísk alebo knižníc, nech k nim prídem prednášať, ale teraz to jednoducho nepôjde, honoráre musia ísť bokom. Vrátim sa na pódiá, keď štát prestane s podmienkovaním a delením ľudí, dovtedy zostaňme ľuďmi my, radoví občania." 

"Ďakujem za čítanie srdcom.
P.S.: Ak ste umelci a cítite rovnako, pošlite ďalej..." Končí svoj status na sociálnej sieti Pavel Hirax Baričák,.

Eduard Chmelár má toho DOSŤ! Americké jadrové zbrane môžu skončiť v Európe
"Zdieľajte toto vyhlásenie autority generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga. Nasledujúce slová povedal na konferencii Nemeckej atlantickej asociácie Nato Talk 19. novembra 2021," vyzýva na sociálnej sieti politológ Eduard Chmelár. Chmelár... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

___________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.