Košice: Epidemiologická situácia na ZŠ sa začala výrazne zhoršovať
19 | 01 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Košice: Epidemiologická situácia na ZŠ sa začala výrazne zhoršovať. Informuje TA SR.

Epidemiologická situácia na základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice sa v uplynulých dňoch začala výrazne zhoršovať. Ochorenie COVID-19 majú v súčasnosti hlásené v 26 z celkovo 34 ZŠ. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke s tým, že omnoho priaznivejšia situácia je v materských školách (MŠ), kde je v karanténe zatiaľ deväť tried.

Mesto pripomína, že prvý týždeň po skončení predĺžených zimných prázdnin nastúpili do ZŠ takmer všetci žiaci. „Ich počet síce každým dňoch mierne klesal, no v závere uplynulého týždňa bolo v karanténe len niečo vyše 1,5 percenta všetkých žiakov. Dnes už tieto čísla výrazne narástli, keď počet uzatvorených tried vzrástol z vtedajších 13 na sedemnásobok,“ uvádza sa v správe TA SR.

Prípady pribúdajú

Ako povedala vedúca oddelenia školstva Beáta Lopušniaková, od pondelka (17. 1.) im každý deň z hlásení škôl neustále pribúdajú prípady pozitívnych žiakov alebo zamestnancov. K stredajšiemu poludniu je v karanténe celkovo 91 tried ZŠ. „Počet žiakov na dištančnej výučbe dosahuje číslo 1850, čo predstavuje niečo vyše 11 percent všetkých žiakov v našich školách,“ spresnila.

Zatvorené školy a triedy

Od uplynulej nedele (16. 1.) je z dôvodu výskytu 33 pozitívne testovaných žiakov a jedného zamestnanca na základe rozhodnutia regionálnych hygienikov úplne zatvorená ZŠ Bernolákova 16. Čo sa týka zatvorených tried, najviac ich je na ZŠ Lechkého, Park Angelinum, Jenisejská a Laca Novomeského.

Ministri Naď a Korčok sa boja, že nesplnia úlohu. Obaja hrubo zavádzajú
Predseda hnutia Socialisti.sk, Artur Bekmatov, je spolu s Eduardom Chmelárom výrazným odporcom obrannej dohody medzi USA a Slovenskom, ktorá silno otriasa celou slovenskou spoločnosťou. Na rozdiel od pseudoargumentácie ministra Naďa a koaličných... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Ján Papuga

__________________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.