To by nám bolo hej! Stránka úradu vlády neuvádza, že by bol Matovič vôbec kedy premiérom
16 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Vážna chyba, nezodpovednosť alebo jednoducho odfláknutá práca? Oficiálna stránka úradu vlády vôbec neuvádza Igora Matoviča ako premiéra v určitom období vládnutia kabinetu od volieb v roku 2020. Prečo nezachytáva žiadne personálne zmeny?

Na webovej stránke úradu vlády nie sú zachytené personálne zmeny na čele kabinetu a jednotlivých ministerstvách v tomto volebnom období, píše portál cas.sk.

Bol vôbec premiérom?

Oficiálna stránka neuvádza, že Igor Matovič (OĽaNO) bol premiérom. Dokonca neuvádza ani to, že ministrom zdravotníctva bol Marek Krajčí (OĽaNO) a ministrom pôdohospodárstva Ján Mičovský (vtedy OĽaNO). Na webe sú zverejnení len aktuálni členovia vlády.

Dôvodom by mohlo byť, že rôzne odvolávania, návrhy na odvolanie, cirkusové demisie, výmeny postov a odhaľovanie všemožných prehreškov voči zákonu členov vládnej garnitúry je na dennom poriadku a správca stránky už jednoducho rezignoval. To je však iba náš sedliacky pohľad na vec.

Laššáková: Čo že to naša prezidentka tak citlivo vníma?
Ústavná právnička Judita Laššáková porovnáva dve situácie, kedy sa prezidentka môže obrátiť na Ústavný súd. Urobila to, lebo môže "Zuzana Čaputová sa ohradila proti kritike, ktorá sa jej ušla za nevypísanie referenda o predčasných voľbách. Vraj... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Úrad vlády nereaguje

Úrad vlády však na otázku Nového Času, prečo na svojej webovej stránke pri členoch vlády neuvádza personálne zmeny, ktoré sa udiali vlani po demisii premiéra Matoviča, neodpovedal. 

Pre návštevníka portálu sa tak navodzuje dojem, ako keby bol Eduard Heger predsedom vlády od začiatku tohto volebného obdobia.

Krajčí zase úradoval: Stresovať pacientov ho asi baví! Pozrite, čo pre všetkých vymyslel najnovšie
Toto už nemyslia vážne! Všeobecní lekári od začiatku roka nemôžu predpisovať lieky na odporúčanie lekára špecialistu. Poslanci OĽaNO si totiž zmysleli, že to ich ambulancie extrémne preťažuje! Čo teda môžete čakať? Nový výmysel OĽaNO Ak... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

A zmien veru bolo neúrekom

Pritom po voľbách v marci 2020 sa postavil na čelo vlády Matovič. Výsledkom vlaňajšej marcovej vládnej krízy bola jeho demisia, a teda aj odstúpenie celého kabinetu.

Dňa 12. marca 2021 podal demisiu minister zdravotníctva Krajčí. Prezidentka Zuzana Čaputová 1. apríla 2021 vymenovala Hegerovu vládu.  

Minister pôdohospodárstva Mičovský bol členom Matovičovej i Hegerovej vlády. Prezidentka Mičovského demisiu prijala 8. júna 2021 a zároveň vymenovala jeho nástupcu Samuela Vlčana.

Ako v Kocúrkove! Opatrenia sprevádza chaos, prevádzky už nevedia kam z konopí
Tu až rozum stojí! Vyzná sa dnes vôbec niekto na Slovensku v platných opatreniach? Medzi prevádzkami vládne neustály chaos, ktorý môžeme očakávať až do posledného dňa platnosti opatrení. Nikto netuší, kto vlastne môže mať otvorené a kto nie! Do... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.