Ako v Kocúrkove! Opatrenia sprevádza chaos, prevádzky už nevedia kam z konopí
16 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Tu až rozum stojí! Vyzná sa dnes vôbec niekto na Slovensku v platných opatreniach? Medzi prevádzkami vládne neustály chaos, ktorý môžeme očakávať až do posledného dňa platnosti opatrení. Nikto netuší, kto vlastne môže mať otvorené a kto nie!

Do posledného dňa aktuálnych opatrení vládne medzi prevádzkami chaos a zaujímavá miera kreativity, kto sa nájde v akej výnimke. Stále zatvorené by mali byť napríklad stávkové či cestovné kancelárie i detské kútiky, informuje TV Markíza.

Po otvorení gastro sektora totiž mnohí považovali za logické, že by malo byť v nejakom režime otvorené všetko. No nie je to tak.

Zatipovať si áno, ale nie v stávkovej kancelárii

Napríklad stávkové kancelárie musia byť stále zavreté. Tiket v Tipose si už ale podať viete.

Hovorkyňa štátnej lotériovej spoločnosti argumentuje tým, že vlastné prevádzky nemajú, majú len externých partnerov. Najčastejšie ide o prevádzky s nejakým tovarom a k tomu ponúkajú tipovanie ako doplnok.

Slovenská vláda opatreniami úžasne pomohla okolitým štátom: Vďaka vám máme plné svahy! Tešia sa Poliaci
Rovnaká pandémia, rozdielne opatrenia! Zatiaľ čo prevádzkovateľom lyžiarskych stredísk na Slovensku zostali aj tento rok iba oči pre plač, Poliaci si mädlia ruky. Vďaka slovenskej vláde majú plné svahy! Covid je na oboch stranách rovnaký, no... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Za takých okolností to je podľa úradu verejného zdravotníctva v poriadku. Aj stávkovať sa dá, ak idete túto službu využiť napríklad v pohostinstve, no v stávkovej kancelárií na druhej strany ulice už nepochodíte.

Z cestoviek sú maloobchodné predajne

Zatvorené majú byť podľa aktuálne platnej vyhlášky taktiež prevádzky cestovných kancelárií. Napriek tomu ich nájdete otvorené. Slovenská asociácia cestovných kancelárií a agentúr tvrdí, že po konzultácii s právnikmi sa zhodli, že fungujú ako maloobchodné predajne, nakoľko predávajú zájazdy.

Úrad verejného zdravotníctva ich však vníma ako prevádzky služieb.

Slovenskom preletela tlaková vlna ohromnej sily! Čo ju spôsobilo?
Výbuch podmorskej sopky v Tongu má nečakané dôsledky! Vytvoril mohutnú tlakovú vlnu, ktorá bola pozorovaná aj z vesmíru. Tlaková vlna obletela celú Zem a zaznamenali sme ju aj na Slovensku, píše portál imeteo.sk. Sobotňajší výbuch sopky Hunga... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Detské kútiky ako galérie?

Do tretice sú tu detské kútiky. Niektorí prevádzkovatelia zostali zatvorení, no po celom Slovensku fungujú viaceré ako doplnok ku kaviarni alebo dokonca ako galéria.

Od stredy 19. januára sa však pravidlá pre všetky prevádzky a služby opäť zmenia. Ich presné znenie zatiaľ nepoznáme, nakoľko doteraz k nim úrad verejného zdravotníctva nevydal vyhlášky.

Andrej Danko posiela "odborníčku na skládky" Zuzanu Čaputovú pozrieť sa na Lunik IX
"Pani Čaputová, už Vás Luník IX nezaujíma? Urobili ste hanbu pred svetom a natlačili pápeža na Luník IX miesto toho, aby išiel do Levoče." Pýta sa a zároveň na sociálnej sieti konštatuje Andrej Danko. "Toto je presne Vaša politika, sladké reči bez... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.