Markíza nesklamala - z politickej diskusie bolo jasné, "za koho kope"
16 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

V štúdiu relácie Na telo s Michalom Kovačičom sa stretli poslanec Juraj Blanár (Smer-SD) a minister Jaroslav Naď (OĽaNO).

Hlavnou témou bolo schválenie "obrannej dohody" s USA vládou.

Len aby sme v hanbe nezostali

Tak nejako by sa dal zhrnúť prvý argument, ktorý na obhajobu tejto dohody použil minister Jaroslav Naď: "Všetky krajiny takúto dohodu majú, od tých pobaltských, cez Poľsko, Maďarsko a Rumunsko, má ju podpísanú 23 z 29 členských krajín NATO." Nezabudol pripomenúť, že práve R. Fico je ten, kto o tejto zmluve začal rokovať. R. Fico podľa neho chce, aby Slovensko ostalo tým najslabším ohnivkom v reťazi Schengenskej hranice. 

Belousovová: Inkvizícia v mene božstva - vakcíny?
Srandy skončili. - Konštatuje Anna Belousovová zo strany Národ a spravodlivosť, keď zaregistrovala informáciu o Djokovičovom vyhostení z najmenšieho kontinentu. Dôkaz o novej totalite "Rozhodnutie federálneho súdu Austrálie o zrušení víza... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Aké nebezpečenstvo hrozí SR?

Pýtal sa J. Blanár v reakcii na počet krajín, ktoré takúto dohodu podpísanú majú. Pripomenul, že táto zmluva je pre Slovensko nebezpečná, lebo nás vťahuje do konfliktu USA s Ruskom. Nezabudol ani na fakt, že túto zmluvu nie je možné vypovedať počas jedenástich rokov. 

Obnova armádnej infraštruktúry

Minister Naď povedal, že už dnes ozbrojené sily ktorejkoľvek členskej krajiny NATO môžu bez problémou používať základne v Slovenskej republike. Nezabudol pripomenúť, že vláda SR rokuje s USA o tom, že ak sa podpíše táto dohoda, tak američania zo svojho šesťmiliardového plánu na opravu infraštruktúry na východnej hranici NATO dajú sto miliónov Slovenskej republike a my určíme, čo majú za tých sto miliónov v rámci armádnej infraštruktúry opraviť.

Nič sa podpísaním tejto dohody nezmení, len to, že tam môžu byť nejaké zariadenia, ktoré sú teraz predmetom dohody; napríklad podzemný sklad PhM v Kuchyni, ktorý potrebujeme. O dva roky by tu nemalo byť viac amerických vojakov, ako v súčasnosti. Sú tu stovky vojakov NATO a nič sa na tom nezmení, akurát bude právny rámec ich prítomnosti.

Súd rozhodol: Bödör ide na slobodu! Na ako dlho tentokrát?
Norbert Bödör nejde do väzby! Rozhodol o tom v nedeľu Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Sudca Marián Mačura rozhodoval o jeho väzbe v kauze Valčeky, píše denník SME. Obvinený vo viacerých kauzách Len vo štvrtok prepustili nitrianskeho... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Nefunkčné NATO?

Diskusia by podľa J. Blanára mala byť o tom, aké nebezpečenstvo SR hrozí a prečo takúto zmluvu potrebujeme. Pripomenul, že svoj globálny problém a to potrebu priblížiť sa k hraniciam Ruska má USA, nie Slovensko. V tejto súvislosti položil otázku, či NATO nefunguje, lebo v zmluve so Severoatlantickou alianciou sa hovorí, že keby SR potrebovala pomoc, tak štáty NATO jej ju poskytnú. 

Podporí zmluvu OĽaNO?

Na túto otázku J. Naď odpovedať nevedel. Pripomenul, že koalícia nemá "83 kolesíkov" a že o tom budú rokovať vo štvrtok, na poslaneckom klube OĽaNO, aj Sme rodina. Zo spätných reakcií je však presvedčený, že poslanci sa nenechali vystrašiť a budú hlasovať "ako treba". Konkretizovať však nechcel - kto problematiku sleduje, tak podľa neho "vie, kde je sever a kto klame." V reakcii J. Blanár konkretizoval, že takáto zmluva je nebezpečná aj tým, ako SR odovzdáva USA právomoc na letiskách v Sliači a Kuchyni, kde si "vytvoria svoje mestečká s predajňami, dokonca táto zmluva hovorí aj o vlastných poštových službách. Čo to potom je, ak to nie je základňa?"

Generálny prokurátor v Rusku

"Spravil si problémy tým, že sa stretáva s človekom, ktorý je na sankčnom zozname a on s ním podpíše zmluvu o spolupráci. Je to celé trápne," skonštatoval na túto tému minister Naď s tým, že celá cesta M. Žilinku bola trápna. „My sme zásadne proti tomu, aby sa z Ruskej federácie vytváral nepriateľ.“ Povedal Juraj Blanár, ktorý účelové spojenie GP s Ruskom považuje za manipulatívne.

To by nám bolo hej! Stránka úradu vlády neuvádza, že by bol Matovič vôbec kedy premiérom
Vážna chyba, nezodpovednosť alebo jednoducho odfláknutá práca? Oficiálna stránka úradu vlády vôbec neuvádza Igora Matoviča ako premiéra v určitom období vládnutia kabinetu od volieb v roku 2020. Prečo nezachytáva žiadne personálne zmeny? Na... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.