Súd rozhodol: Bödör ide na slobodu! Na ako dlho tentokrát?
16 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Norbert Bödör nejde do väzby! Rozhodol o tom v nedeľu Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Sudca Marián Mačura rozhodoval o jeho väzbe v kauze Valčeky, píše denník SME.

Obvinený vo viacerých kauzách

 

Len vo štvrtok prepustili nitrianskeho oligarchu z väzby a po niekoľkých hodinách ho polícia opäť zadržala. Tentoraz v kauze Valčeky, v ktorej ide o fiktívne dodávky ocele. 

Bödör je v nej obvinený, že podplácal policajtov, aby nevyšetrovali príbuzného bývalého ministra životného prostredia a hospodárstva za vlád Smeru Petra Žigu.

Okrem ďalšej kauzy Dobytkár je Bödör obžalovaný aj v kauze Očistec. Vyšetrovatelia v rámci nej riešia vytvorenie organizovanej zločineckej skupiny na najvyšších miestach polície, ktorá stopila rôzne kauzy. Oligarcha bol podľa obžaloby jej súčasťou.

To by nám bolo hej! Stránka úradu vlády neuvádza, že by bol Matovič vôbec kedy premiérom
Vážna chyba, nezodpovednosť alebo jednoducho odfláknutá práca? Oficiálna stránka úradu vlády vôbec neuvádza Igora Matoviča ako premiéra v určitom období vládnutia kabinetu od volieb v roku 2020. Prečo nezachytáva žiadne personálne zmeny? Na... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Para: Môj klient je nevinný

"Môj klient je nevinný," povedal ešte v nedeľu ráno po približne hodinovom výsluchu Bödöra na ŠTS jeho advokát Marek Para. Počas neho vypovedal aj nitriansky oligarcha.

Podľa právneho zástupcu Mareka Paru v spise „nie je nič prekvapivé“. „V súčasnosti musíme počkať na rozhodnutie súdu,“ povedal ešte ráno Para s tým, že ide o „reťazenie väzby“.

Tvrdil, že ide o účelové konanie zo strany prokuratúry. Dodal, že jeho klient hovorí o nevinne v tejto kauze.

Po rozhodnutí sudca podľa Paru vzal do úvahy viaceré pochybenia v celom procese s oligarchom, preto ho nevzal do väzby. Proti rozhodnutiu sudcu podal prokurátor Hruška sťažnosť.

Bihariová: Očkovanie sa u nás vždy vymáhalo, a to tu očkujeme od roku pána
Ťažšie sa u nás vymáhali dane, ako očkovanie! Myslí si to predsedníčka mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko Irena Bihariová. Zároveň pripúšťa aj to, že by neočkovaní mali platiť časť liečby. Paralelou s cigaretami prekvapila. Politička a... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.