SAS a Za ľudí sa zjednotili PROTI ľuďom
15 | 01 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

SaS ani Za ľudí nepodporia program schôdze k referendu o dohode s USA - informuje TA SR

Koaličná SaS odmieta šírenie podľa nej "dezinformácií" v súvislosti s obrannou dohodou s USA. Program mimoriadnej schôdze Národnej rady SR k referendu o dohode preto nepodporí. Rovnaký postoj avizuje strana Za ľudí.

"SaS nepodporí program mimoriadnej schôdze, na ktorej chce Robert Fico a opozícia pokrytecky šíriť hoaxy. Je hanebné, keď zmluvu kritizujú smeráci a exsmeráci, ktorí sa na jej príprave podieľali," uviedol pre TASR hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Je pokrytectvom, ako Za ľudí hovorí o pokrytectve

"Strana Za ľudí to vidí podobne a rovnako hovorí o pokrytectve politikov opozičného Smeru-SD a mimoparlamentného Hlasu-SD. Tvrdí, že aktuálny text dohody je ešte sprísnený v prospech Slovenska. "Cirkus s mimoriadnou schôdzou nepodporíme," dodala.

Schôdza tak nemá šancu

Mimoriadna schôdza NR SR k vyhláseniu referenda o dohode s USA by sa mala konať v utorok (18.1.). Inicioval ju Smer-SD. V referende sa chce pýtať občanov, či súhlasia, aby parlament vyslovil súhlas s dohodou.
Uzavretie dohody o spolupráci v oblasti obrany s USA odobrila v stredu (12. 1.) vláda. Po podpise dokumentu ho musí ešte odobriť parlament. Potrebná je tiež ratifikácia prezidentkou. Zmluva by umožnila americkým ozbrojeným silám využívať vojenské letiská Malacky-Kuchyňa a Sliač, prípadne iné dohodnuté zariadenia a priestory. Platiť by mala desať rokov. Potom zostáva platná, alebo ju možno vypovedať s ročnou výpovednou lehotou. Dodáva TA SR.

Ani zďaleka netušíte, ako si z vás koalícia drzo a arogantne robí...
"Vládna koalícia chcela oklamať ľudí. Doručili do parlamentu zákon o konaní referenda o predčasných voľbách." Pripomína na sociálnej sieti Tomáš Taraba. Dokonca členovia koalície Tarabovi odkazovali, že on ho predkladať nemusí, že oni už to... Čítať ďalej
15 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

___________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.