Budú si neočkovaní platiť za liečbu sami? Neuveríte, čo hovoria právnici
14 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Aktuálnej hrozby povinného očkovania sa Slováci na chvíľu striasli a máme tu ďalšiu! Tentoraz ide o otázku, či si budú neočkovaní pacienti platiť časť covidovej liečby sami. Tu nastal naozaj kuriózny rozpor medzi právnikmi a ministrom!

Nesúlad v názoroch

Minister zdravotníctva potvrdil, že povinné očkovanie zatiaľ nebude. Otázna by totiž bola jeho podpora medzi stranami v parlamente a aj vo vládnej koalícii. Niektoré strany povinné očkovanie odmietajú úplne, časť by sa prihlásila za povinnú vakcináciu seniorov či niektorých profesií.

Otázka povinného očkovania na Slovensku nateraz teda ustúpila do úzadia. Ministerstvo zdravotníctva posunulo termín analýzy, ktorá mala možnosť preveriť. V pondelok totiž pristála na koaličnom stole, no obratom ju vrátili prepracovať. Téma povinného očkovania sa tak odkladá o ďalších desať dní, píše portál tvnoviny.sk.

Spustila sa kritika od poslancov: S takýmto polotovarom nemá Kolíková vo vláde čo robiť!
Tak toto v parlamente určite naprejde! Novú súdnu mapu z dielne ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej takmer hneď po jej schválení vládou mnohí poslanci odsúdili k neúspechu. V aktuálnej podobe ju odmietajú podporiť. Podporu od poslancov... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Čo tým chcú dosiahnuť? Ďalšie protesty?

Politici sa neponáhľajú, pritom omikron je za dverami. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský však prekvapil stanoviskom k ďalšiemu problému. A to, či by si mohli neočkovaní pacienti platiť časť covidovej liečby sami. Podľa ministra to možné nie je.

Opačný názor na to včak majú právnici. Viacerí z nich hovoria, že to možné je. Minister teda svojim stanoviskom prekvapil. „Myslím si, že nie je možná spoluúčasť za tohto legislatívneho stavu,“ povedal Vladimír Lengvarský.

Budú to určovať poslanci?

„Nie je to jeho záver. Je to len jedna z verzií, ktoré počul. Ústava v hlave dva hovorí, že zdravotná starostlivosť je zadarmo v rozsahu, ktorý určia poslanci. Takže my máme právo určovať ten rozsah,“ tvrdí poslankyňa Jana Bittó Cigániková.

Konečný záver má byť známy takto o týždeň. Okrem nej však zatiaľ chýba aj politická zhoda.

Belousovová: Film s názvom Pandémia pomaly končí
Celý svet sa chystá na to, že pandémia sa skončí, len Slovenská vláda ide svojich občanov "škrtiť" opatreniami a namiesto toho, aby ich spájala, ich "kategorizuje". Situácia hnevá aj A. Belousovovú, predsedníčku strany Národ a spravodlivosť. Ktorá... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.