Veľvyslanectvo Ruska na Slovensku sa ozvalo k tomu, kto porušuje sľuby!
12 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Ruské veľvyslanectvo na Slovensku cituje priamo z odtajnených záznamov rozhovorov predstaviteľov sovietskeho vedenia s ministrami zahraničných vecí USA, Veľkej Británie a iných. 

Citáty pochádzajú z knihy J.M.Primakova, Stretnutia na križovatkách

"V súvislosti s čoraz častejšími publikáciami v médiách, ktoré tvrdia, že západní lídri nikdy nesľubovali nerozšírenie NATO na východ, by sme radi citovali priamo z odtajnených záznamov rozhovorov predstaviteľov sovietskeho vedenia s ministrom zahraničných vecí USA J. Bakerom, nemeckým kancelárom H. Kohlom, predsedom vlády Veľkej Británie J. Majorom, ministrom zahraničných vecí Veľkej Británie D. Hurdom a francúzskym prezidentom F. Mitterrandom," píše sa na stránke Veľvyslanectvo Ruska na Slovensku. 

Stránka informuje, že citáty pochádzajú z knihy Primakova, Stretnutia na križovatkách.

Citáty prinášame v plnom znení.

James Baker, bývalý minister zahraničných vecí Spojených štátov

"NATO je mechanizmom, ktorý zabezpečuje prítomnosť Spojených štátov v Európe. V prípade likvidácie NATO by už taký mechanizmus prítomnosti USA v Európe neexistoval. Chápeme, že nielen pre Sovietsky zväz, ale aj pre iné európske krajiny je dôležité mať záruku, že ak si v rámci NATO Spojené štáty zachovajú svoju prítomnosť v Nemecku, tak sa jurisdikcia alebo vojenská prítomnosť NATO nerozšíri smerom na východ ani o jeden cól."

Vláda kašle na pripomienky odborníkov i občanov, kašle na Slovensko - blesková správa
Vláda odsúhlasila uzavretie dohody o obrannej spolupráci s USA, informuje v rýchlej správe TA SR Vláda SR v stredu odsúhlasila uzavretie dohody o spolupráci v oblasti obrany s USA (DCA). Po podpise dokumentu ho musí ešte odobriť Národná rada SR.... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

Záznam rozhovoru M. S. Gorbačova s ministrom zahraničia J. Bakerom 09.02.1990

Nazdávame sa, že konzultácie a rokovania v rámci mechanizmu „dva plus štyri“ poskytnú záruku, že zjednotenie Nemecka nebude viesť k rozširovaniu vojenskej organizácie NATO na východ. 

H.Kohl, bývalý kancelár Nemeckej spolkovej republiky

Nazdávame sa, že NATO nesmie rozširovať sféru svojej pôsobnosti. V tejto otázke treba nájsť rozumné riešenie.

Záznam rozhovoru M.S.#Gorbačova s federálnym kancelárom H. Kohlom 10.02.1990

Dobre chápem bezpečnostné záujmy Sovietskeho zväzu a uvedomujem si, že vy, pán generálny tajomník, a sovietske vedenie zrozumiteľne vysvetlíte občanom ZSSR, o čo tu ide. Jedna vec je, keď sa rozprávame my, a iná, keď hovorí prostý ľud. On má v živej pamäti osud svojich otcov a bratov.

Informácia ministra obrany ZSSR D. T.Jazova M. S. Gorbačovovi o rozhovore s premiérom Veľkej Británie Johnom Majorom 06.03.1991

Ako vyhlásil premiér Veľkej Británie, on „nepredpokladá, že by sa východoeurópske krajiny v súčasnosti alebo v budúcnosti mohli stať členmi NATO.

Informácia ministra zahraničných vecí ZSSR A.A. Bessmertnycha o záveroch pracovnej návštevy ministra zahraničných vecí Veľkej Británie Douglasa Hurda v ZSSR 26.03.1991

“D. Hurd vyhlásil, že NATO neplánuje pripojenie krajín východnej a strednej Európy k Severoatlantickej zmluve v takej či onakej forme.”

Klub 500 považuje obrannú dohodu s USA za deformačnú ku podnikateľskému prostrediu - zavádza?
„Z pohľadu Klubu 500 by sme privítali, ak by táto zmluva bola v súlade so slovenským právnym poriadkom a nedeformovala by podnikateľské prostredie na Slovensku, hlavne čo sa týka oslobodení od plnenia daňových a odvodových povinností,“ konštatoval... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.