V Miloslavove už nejde len o lúpež
12 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

V prípade jedenásťročnej Andrejky, ktorú hneď začiatkom roka našli v otrasnom stave na  bývalom družstve v Miloslavove, začali ďalšie trestné stíhanie. Informuje Nový čas.

Prípad doteraz riešili ako krádež.

Podľa Nového času ide o úmyselný trestný čin ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s úmyselným trestným činom výtržníctva, spáchaného formou spolupáchateľstva. Vylúčené však nie je ani to, že sa trestné stíhanie rozšíri aj o ďalšie činy. 

Otrasný čin prevzala krajská kriminálka

Zo začiatku ho riešila výhradne ako trestný čin lúpeže. Upozorňovala však, že obvinenie sa môže rozšíriť aj o ďalšie trestné činy. „Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky začal v tejto súvislosti ďalšie trestné stíhanie vo veci úmyselného trestného činu ublíženia na zdraví,  spáchaného na chránenej osobe v jednočinnom súbehu s úmyselným trestným činom výtržníctva, spáchaného formou spolupáchateľstva,“ informovali bratislavskí krajskí policajti. Ak sa v priebehu vyšetrovania preukáže podozrenie, že boli spáchané aj iné trestné činy, vyšetrovateľ bude postupovať v zmysle zákona.

Návrh nového covid automatu sa už ani len netvári na dobrovoľnosť očkovania
Dnes by mala vláda rokovať o novom covid automate. Ten prináša v opatreniach viacero zmien. Denník Plus1deň má informácie, že by sa mal zrušiť režim OTP a pravidlá by sa mali sprísniť pre neočkovaných. Rokovali na koaličnej rade Pondelňajšie... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Tento posun bol očakávaný,

tvrdí advokát Róbert Bános. „Uvedené môže predznamenávať vyššie trestné sadzby minimálne z dôvodu, že pri spáchaní viacerých trestných činov súd ukladá úhrnný trest, pri ktorom sa horná hranica trestnej sadzby zvyšuje o jednu tretinu,“ vysvetlil s tým, že mohlo by ísť aj o trestný čin lúpeže, kde je horná hranica trestnej sadzby až 12 rokov.

Advokát pro bono

"Je to šokujúci prípad, ale predtým, ako sa obo­známim zo so spisom, čo by malo byť v najbližších dňoch, lebo dnes som požiadal o možnosť nahliadnuť do spisu vyšetrovateľku, sa vyjadrím až potom. Na každé vyjadrenie mi musí dať súhlas rodina, je to citlivá téma. Oslovili viacerých advokátov, mňa nepoznali. Bol tam sprostredkovateľ a ja som ponúkol služby pro bono." Povedal Para pre Nový čas.

Štvrtá vlna omikronu bude mať raketový nástup
Máme tu tretí "pandemický" rok. Môže, ale aj nemusí byť posledný. Lebo veď to sme si hovorili aj pred rokom. V európe už "zúri" omikron a epidemiológ hovorí, že o pár dní až týždňov bude naplno aj u nás. Ako by mal vyzerať tento rok zaujímalo aj... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD