Je nový variant Deltakron „len“ laboratórnou chybou? (VIDEO)
12 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Cyperský vedec obhajoval pred kritikou svoj objav hybridnej formy medzi variantmi Delta a Omikron. Nešlo o laboratórnu chybu alebo laboratórnu kontamináciu, ako niektorí tvrdia, zdôraznil výskumník, píše de.euronews.com.

Hybrid Delty a Omikronu

K týmto výsledkom viedlo skôr niekoľko sekvenčných postupov vykonaných v rôznych krajinách. Doktor Leonidos Kostrikis, profesor biologických vied na Cyperskej univerzite, pre agentúru Bloomberg povedal, že najmenej jedna vzorka pochádza z Izraela.

Výskumný tím dal novej mutácii hybridný názov Deltakron, pretože nová mutácia má proteínovú štruktúru Delty, aj Omikronu. Nejde však o oficiálny názov. Doteraz je známych 25 infekcií novým typom.

Ako nebezpečný je Deltakron?

Vedci upozorňujú, že koronavírus sa neustále mení. Najnovšie sa vo Francúzsku objavila verzia, ktorá sa zrejme ešte neujala. Variantom, ktorý sa v Európe stáva čoraz dominantnejším, je v súčasnosti Omikron. Ten sa považuje za mimoriadne nákazlivý.

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Zatiaľ nie je jasné, ktoré vlastnosti z dvoch v súčasnosti cirkulujúcich variantov Sars-CoV-2 má nová forma. Nie je ani známe, aká závažná je infekcia a či pred ňou chráni očkovanie.

Cyperskí výskumníci však zistili, že viac infikovaných ľudí s Deltakronom bolo liečených v nemocniciach než osôb s týmto variantom mimo nemocníc.

Profesor Kostrikis neverí, že Deltakron zvíťazí nad Omikronom. Podľa cyperského ministra zdravotníctva Michaela Hadjipantelu Deltakron nie je dôvodom na obavy.

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

„Celkom jasná kontaminácia"

Po prvých správach o zmiešanom variante zistenom na Cypre sa objavili špekulácie, že výsledky mohli byť výsledkom laboratórnej kontaminácie. Kostrikis v e-mailovej odpovedi pre agentúru Bloomberg napísal, že prípady, ktoré identifikoval, „naznačujú skôr evolučný tlak na kmeň“.

Tom Peacock, ktorý sa zaoberá výskumom koronavírusu v Berminghame, na Twitteri napísal, že nález bol pravdepodobne kontaminovaný.

"Cyperské deltakronové sekvencie, o ktorých informovali viaceré významné médiá, sa jednoznačne javia ako kontaminácia,“ - cituje Toma Peacocka de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Prečo Twitter zablokoval účet vynálezcu mRNA vakcíny? (VIDEO)
Twitter zablokoval účet molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho, ktorý kritizoval očkovaciu kampaň americkej vlády, informuje epochtimes.de. Twitter pozastavil účet virológa a molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho. Malone je jedným z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.