Bývalý predseda Najvyššieho súdu: Parlament môže porodiť zákon, Mikas nemôže porodiť zákon
12 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Keď JUDr. Štefan Harabin uprostred pandémie hovoril, že sú Mikasove vyhlášky nulitné, všetci sa mu smiali.

Dnes máme rozhodnutie Ústavného súdu z 31.12. 2021 a hlavný hygienik Ján Mikas podľa bývalého predsedu Najvyššieho súdu JUDr. Štefana Harabina "ordinoval" nezákonne.

Ústavný súd v rozhodnutí podľa Štefana Harabina jasne povedal, že všetky Mikasove vyhlášky sa ani nenarodili, čiže nevznikli.

Zdravý človek tým pádom nemá podľa Harabina zákonnú povinnosť dodržiavať Mikasove vyhlášky a myslí si, že médiá mlčia zámerne. 

Harabin zdôrazňuje, že na sociálnych sieťach sa to šíri a to bol dôvod, kvôli ktorému sa ozvala aj slovenská verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová, ktorej Harabin vytýka, že uviedla, že Mikasove vyhlášky sú právne účinne.

Minister sociálnych vecí berie úmrtnosť dôchodcov pozitívne - aspoň budú peniaze
Dôchodcovia pomreli na pandémiu, bude na rodičovský bonus, upozorňuje Rado Baťo, ktorý kriticky hodnotí ministra práce sociálnych vecí a rodiny, Milana Krajniaka (Sme rodina) Milan Krajniak má podľa Baťa v pláne podľa vzoru Igora Matoviča veľkú... Čítať ďalej
11 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

"Parlament môže porodiť zákon, Mikas nemôže porodiť zákon"

Bývalý predseda najvyššieho súdu necháva Patakyovej odkaz. "Parlament môže porodiť zákon, Mikas nemôže porodiť zákon," hovorí vo vyjadrení pre redakciu Ereport.

Počas vyjadrenia Harabin viackrát prízvukoval aj to, že Mikasove vyhlášky sú nulitné a poškodeným tým vznikol nárok na náhradu škody. Prízvukoval tiež, že platiť budeme všetci, pretože štát bude musieť zaplatiť nielen odškodné poškodeným, ale aj právne trovy. Upozornil tiež na nesprávny úradný postup, počas ktorého dieťa nebolo pustené do školy.

Zdravý človek podľa Harabina nemá právnu povinnosť nosiť rúška, ľuďom odkázal, aby neplatili pokuty, ale rozhodnutie si nechali doručiť domov a postupovali ďalej. Podľa Harabina, aj gastro sektor pácha trestný čin tým, že diskriminuje a tiež vysvetlil, aký ďalší postup si majú osoby zvoliť.

To, čo sa deje podľa Harabina v parlamente a mená, ktoré nám vládnu a sú pri moci môže podľa neho tromfnúť už iba ministerka spravodlivosti, ktorá ako uviedol, vymenuje odsúdeného Černáka za generálneho riaditeľa väznice.

Celé vyjadrenie bývalého predsedu Najvyššieho súdu Štefana Harabina:

Slovenské zdravotníctvo sa z ministerskej úrovne rozhodlo pochovať pacienta už zaživa
"Kozmická loď Enterprise? Alebo čo čaká pacientov v treťom tisícročí?" Pýta sa MUDr. Slavomír Šuch. MUDr. Slavomír Šuch je lekár internej JIS a urgentného príjmu v nemocniciach Čadca a Trstená a na oddelení urgentného príjmu v Martine. Myslí si,... Čítať ďalej
11 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová