Minister sociálnych vecí berie úmrtnosť dôchodcov pozitívne - aspoň budú peniaze
11 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Dôchodcovia pomreli na pandémiu, bude na rodičovský bonus, upozorňuje Rado Baťo, ktorý kriticky hodnotí ministra práce sociálnych vecí a rodiny, Milana Krajniaka (Sme rodina)

Milan Krajniak má podľa Baťa v pláne podľa vzoru Igora Matoviča veľkú dieru v rozpočte riešiť fiktívnymi budúcimi príjmami a spolieha sa na dôchodky, ktoré nebudú musieť byť vyplácané tý seniorom, ktorí pomreli v pandémii. Že morbídne? Čítajte!

"Toto je opäť jeden z tých dní. Keď neviete, či vás člen vlády Slovenskej republiky v rámci nejakého mimoriadne patologického zmyslu pre humor trolluje, alebo je to len ďalší sociopat pri moci," píše na sociálnej sieti Rado Baťo.

"Križiak," ako nazýva Milana Krajniaka Baťo, zverejnil údajne plán, ako chce financovať nápad s rodičovským bonusom k dôchodku.

"Ak by ste chceli v skratke vedieť o čo ide – malo by ísť o príplatok k dôchodku za pol miliardy eur z verejných zdrojov ročne, z ktorého by najviac profitovali bohatí seniori s bohatými deťmi. Podľa vzoru magistra Matoviča, ZPH a jeho "daňovej revolúcie", aj minister Krajniak chce veľkú dieru v rozpočte riešiť fiktívnymi budúcimi príjmami," píše Baťo.

V príspevku na sociálnej sieti zdôrazňuje aj to, ako konkrétne a čo chce "zlepšiť" Milan Krajniak a vymenúva: "...výber poistného (300 mil. €), znížiť výdavky Sociálnej poisťovne (140 mil. €), zvýšiť príjmy z odvodov z 13. a 14. platov ( 26 mil. €) a na rad prišli aj obľúbené "dynamické efekty" (80 mil. €)."

Najlepší zdroj financovania si vraj ponechal Krajniak nakoniec

"Keďže v pandémii pomrelo veľa seniorov, uvoľní sa 200 miliónov eur ročne, ktoré chce Krajniak rozdeliť cez rodičovský bonus preživším dôchodcom. Ako by povedal Heger, reformná jeseň dozrela jak víno. Zhrnuté a podčiarknuté: križiak o zdrojoch financovania trepe tak, až mu z nahnedlého ústneho otvori práši," dodáva Baťo.

Upozorňuje tiež na to, že: "...je január 2022 a ani vláda zmeny nie je schopná ukončiť veľkú dôchodkovú lúpež. Drvivá väčšina sporiteľov v druhom pilieri už druhé desaťročie prerába obrovské peniaze kvôli zlej regulácii a katastrofálnej investičnej stratégii penzijných fondov."

Robert Bestro: Ďalší prípad neznášanlivosti voči Slovanom
Prípad Novaka Djokoviča je podľa mladého sociálneho demokrata Roberta Bestra o tom, že Novak Djokovič je z juhovýchodu a je Srb, Slovan. "Djokovič je bohužiaľ ďalším prípadom neznášanlivosti voči Slovanom, tvrdí Rober Bestro a myslí si, že ak by... Čítať ďalej
11 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.