Podpredseda Smeru: Zastavte premenu polície na Gestapo
11 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Podpredseda Smeru - SD a výrazný predstaviteľ sociálnych sietí Ľuboš Blaha vo svojom facebookovom statuse reaguje na zrušenie obvinenia Roberta Fica, ktoré bolo podľa neho účelové a prejavom štátneho teroru.  

Líder opozície Fico bol zadržaný pri výkone svojej verejnej funkcie na začiatku autoprotestu proti súčasnej vláde. Namiesto toho, aby policajný šéf Hamran odstúpil, vyhovára sa na to, že  obvinenie predsa vzniesol vyšetrovateľ.

Pokrytectvo, farizejstvo, neúcta k občanom. Aj toto je politický úvod roku 2022
Nový rok odpočítava 10. deň. Spustili sa politické relácie, politici sa vrátili ku klávesniciam a mikrofónom novinárov. A prvé ich slová predpovedajú pokračovanie konfliktov, názorových stretov a bojov opozície s koalíciou. Na pár posledných hodín... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Prehadzujú zodpovednosť za svoje intrigy

„Toto je krásny signál pre všetkých radových policajtov - Hamran s Mikulcom im dajú telefonický pokyn, ale potom ich v tom nechajú vymáchať. A celú vinu zvalia na nich. Zbabelci! Mikulec to tak už urobil s bývalým šéfom polície Kovaříkom, ktorému dal pokyn zarezať zákrok na mafiánov - preto jeden ušiel. A dnes je obvinený Kovařík, nie Mikulec. Policajti, zobuďte sa - vaši šéfovia vás zneužívajú na špinavú politickú robotu. Zastavte premenu polície na gestapo!“ vyzýva Blaha.

Štátny teror v réžii koalície

Podľa Blahu je úplne jasné, že Roberta Fica zadržala polícia nezákonne. Hamran poukazoval na to, že Fica iba predviedli. Pritom je jasné, že sa občanovi musí dať najskôr šanca, že nepríde. Potom sa ide poňho. „Bola to len nechutná zámienka na štátny teror. Presne ako som vtedy hovoril na tlačovke - fašizmus a teror! Dnes mám na to dôkaz.  Mimochodom, keď porušuje zákon polícia, prečo by ho mali dodržiavať bežní občania? Aký to je signál pre verejnosť?“ ostro kritizuje Blaha konanie polície pod vedením Mikulcovho nominanta Hamrana.  

R. Fico môže spávať pokojnejšie. Už by nemal byť obvinený v súvislosti s protestným sprievodom
Lídrovi Smeru-SD Robertovi Ficovi mali zrušiť obvinenie súvisiace s decembrovým protestným sprievodom v Bratislave. Zrušené malo byť aj začatie trestného stínania. Uviedol to na tlačovej konferencii s tým, že ho o tom v pondelok informoval jeho... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Platia Mikasové vyhlášky?

Blaha naznačil aj ďalšiu dôležitú tému. Ľudia sa pýtajú, či po rozhodnutí Ústavného súdu platia Mikasove vyhlášky. Je škandálom, že táto vláda nemá autoritu, ktorá by im dala jasnú odpoveď. „A keď vidíme, že polícia nepozná zákon a porušuje ho dokonca v prípade bývalého premiéra Roberta Fica - celý ten ich vyhláškový fašizmus stojí na vode,“ píše Blaha.

Ujasnilo sa len to, že domáca karanténa je protiústavná. Po návrate zo zahraničia nemôžu viac dávať občanov do karantény. Pred Vianocami vzali ľuďom právo protestovať. Slovensko sa zmenilo na policajný štát.

„Hamran s Mikulcom by mali okamžite odstúpiť - kým budú na čele polície, tá už nikdy nebude mať žiadnu autoritu. Zločinci nepatria na čelo polície, ale do basy. Hamran a Mikulec - practe sa! A spolu s vami aj Mikas!“ uzatvára Blaha.

Vláda ignoruje nález ÚS. Mikasove vyhlášky zostávajú v nezmenenej podobe
Stranícky kolega opozičného poslanca Tomáša Tarabu (Život) JUDr. Marek Géci sa na svojom profile na sociálne sieti vyjadril k rozhodnutiu Ústavného súdu (ÚS), ktorý konštatoval rozpor vyhlášok hlavného hygienika Jána Mikasa s Ústavou SR. Právnik... Čítať ďalej
11 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.