Pokrytectvo, farizejstvo, neúcta k občanom. Aj toto je politický úvod roku 2022
10 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Nový rok odpočítava 10. deň. Spustili sa politické relácie, politici sa vrátili ku klávesniciam a mikrofónom novinárov. A prvé ich slová predpovedajú pokračovanie konfliktov, názorových stretov a bojov opozície s koalíciou. Na pár posledných hodín plných politických reakcií reagoval známy komentátor a podpredseda strany Smer - SD Ľuboš Blaha na svojom facebookovom profile. Okrem iného, poukázal na pokrytectvo niektorých politikov, ktoré sa stalo „národným športom“.

Ako prvú predstaviteľku pokrytectva Blaha spomenul už tradične prezidentku Zuzanu Čaputovú. Za nevinnú poznámku poslanca Tarabu k jej dcére spustila verejný lynč, no na prípad v Miloslavove, ktorý vyplýva zo širších súvislostí fungovania spoločnosti nereagovala. Namiesto toho „behala“ s milencom po Štrbskom plese.

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok zase obhajuje Obrannú dohodu s USA. Spomína, aký hrozný bol Mečiar, keď chcel v roku 1997 referendum o jadrových zbraniach na Slovensku. Pritom Korčok bol za vlády Mečiara hovorcom Ministerstva zahraničných vecí! „Existuje väčší farizej?“ pýta sa Blaha.

Konšpirácie, hlúpe deti, to je Matovičov boj za návrat voličov
Pred pár dňami sme vítali nový rok plní očakávaní, že bude pokojnejší a lepší. Ako vždy, už prvé dni na Slovensku vyostrila politika, čím predpovedala, aký bude rok 2022 podľa našich vrcholových predstaviteľov. Netreba sa tešiť na žiadny politický... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Nebezpečná segregačná hra polície

Nebezpečnú hru podnecujúcu nenávistné stereotypy hrá Mikulcova a Hamranova facebookova skupina Hoaxy a podvody, ktorú Blaha uvádza ako Hoaxy a propaganda. Vedie ju bývalý bulvárny novinár.

Najnovšie sa v nej Polícia SR (!) vysmieva z babičky, ktorá verí konšpiráciám o Gatesovi a zároveň ukazuje podvodníkom svoju kreditku. „Presne takto vznikajú nenávistné stereotypy, takto vznikajú rasové a iné predsudky. Keby bol na fotke namiesto slovenskej babičky nejaký moslim alebo Róm, tak už by autora memečka riešila prokuratúra, ale teraz sa tvárime, že takéto primitívne útoky na seniorov sú desná sranda...“ pohoršuje sa Blaha nad takýmto šírením nenávisti voči seniorom, pričom sa nedá povedať, že práve táto veková skupina patrí medzi masových konšpirátorov.

V denníku Pravda, kde predstierajú, že sú lavičiari, v najnovšom komentári sa Repa servilne podlizuje Naďovi a propagandisticky obhajuje americkú obrannú dohodu. „Repa si môže ísť podať ruku s Bloody Dzurindom (...) čo má ešte Pravda spoločné s ľavicou?“ komentuje podpreseda Smeru.  

V. Remišová chce nakúpiť a rozdať tablety pre seniorov
Slovensko chce z plánu obnovy minúť niekoľko desiatok miliónov eur na zlepšenie digitálnej gramotnosti seniorov. Na tento účel im kúpi a rozdá tablety. To však nie je cieľom projektu, tablet už má byť akousi odmenou za to, že títo seniori absolvujú... Čítať ďalej
10 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Ak nevolíte Pellegriniho, ste dezoláti

Opomenúť netreba ani vyjadrenie Petra Pellegriniho, predsedu strany Hlas - SD, ktoré zachytila kamera pred nakrúcaním nedeľňajšieho Na telo. Pellegrini tam hovorí, že jeho umiernený prístup ho pripravil o 5 % volebných preferencií. „Matovičov eštebák Budaj arogantne odsekne, že však to sú „dezoláti“. A Peter na to odpovie, že „sú, sú“. Prepáčte, ale toto je cez všetky čiary. Ja nejdem nadávať na Hlas, dobre viete, že mojím terčom je koalícia.  Ale poprosil by som Petra Pellegriniho, keby mal k Slovákom trochu úcty - to, že ho mnohí sklamaní ľudia prestali voliť, neznamená, že sú dezoláti,“ pripomína Blaha.  

Pokrytectvo ako charakterotvorný znak slovenskej politiky

Takto Blaha zhrnul pokrytectvo z posledných dní. Ako priznáva, sám ho neznáša. Označuje vyššie spomenutých za farizejov. Ako príklad bojovníka za svoj názor a presvedčenie uvádza srbského tenistu Novaka Djokoviča: „Nech sa pozrú do Austrálie, ako vyzerá skutočný bojovník za svoje presvedčenie. Bojovník za slobodu. Súd mu dal za pravdu! Klobúk dolu pred Novakom Djokovičom!“

Nie občania, ale štát neverí slovenskej vede! Nedá financie na boj s covidom
Slovenskí vedci, ktorí sa nepotrebujú ukazovať pred médiami a strašiť občanov pred koronavírusom, stoja za významným objavom, ktorý môže zvrátiť epidémiu covid 19. Protilátky, ktoré vyvinuli, sú účinné aj proti omikronu. Podporu svojho projektu... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.